Sa radem cu...Cotnari

Sa jubilam, sa exultam, sa ne scoatem tricoul, sa sarim fericiti peste reclamele de la marginea terenului spre galerie! Sa urlam la portavoce: COOOOTTTNNNAAAARI-ROOMMAANIIA!!! Sa ni se faca pielea de gaina, sa murim de placere, imbatati de miresmele inconfundabile ale grasei de Cotnari, pe ritmurile genialului Guta, sa le aratam degetul din mijloc tuturor "rivalelor" ca n-au fost in stare sa ajunga unde am ajuns noi, si anume...la Chisinau.
Cotnari a obtinut trei medalii de aur la Chisinau Wine&Spirit Contest 2011, fara indoiala pentru vinuri pe care nu le bea nimeni, deoarece nu se vand, si nu se vand deoarece exista doar un butoias mitilel din care se mulge cate o sticla-doua mostra pentru unele concursuri.
Nu stiu ce e mai infricosator: strigatul de antrenor exaltat care la inscrierea unui gol urla spre tribuna lucruri de bine catre formatiile rivale, sau faptul ca desi pot sa produca vinuri bune, sau macar corecte, aleg sa nu o faca la scara comerciala?
Comunicatul de presa emanat sub aburii victoriei este genial prin lipsa totala de informatie. Am luat trei medalii de aur la un concurs lipsit de importanta (imi cer scuze pentru prietenii basarabeni, dar concursul lor nu e Bruxelles, Vinitali, Decanter, IWT, etc), cu vinuri despre care nu stim nimic, pentru ca producatorul a uitat sa le mentioneze si a uitat sa le mentioneze deoarece nu sunt vinuri pe care eu sau voi sa le putem cumpara de undeva, dar oricum, sa moara dusmanii de ciuda. Traiasca a 474 medalie de aur de saptamana asta! Ia zi-o Guta pe aia cu eu beau grasa de Cotnari si dau bani la lautari!

8 comentarii:

Ciprian spunea...

Asa e, comunicatul de presa este ireal :))

George Mitea spunea...

Ciprian adevarul e ca mai este ceva infricosator: ca asemenea manevre de marketing reusesc! Unii isi asociaza vinul lor(ok, bun, corect, nu conteaza) cu arta, si vand doua sticle, altii baga la inaintare doi batausi, doi manelisti si doua "asistente" si pac- zece milioane de sticle!

Anonim spunea...

Ne poti da si noua comunicatul asa cum a fost trimis presei?

George Mitea spunea...

Prefer sa nu. Pentru ca nu l-am primit direct de la Cotnari. Dar un confrate a citat mai pe larg, vezi aici

George Mitea spunea...

intra acolo, si in finalul articolului o sa vezi un link catre comunicatul integral. Toate bune!

Flavius spunea...

apropo de cotnari,de vinuri care costa 5 lei pe raft,si primesc medalii,probabil parker le da 95 de puncte,cu minus in fata.
aici e un clip despre vinuri,manarelile din spatele acestei afaceri,daca asa se procedeaza in italia,si franta la prestigioasa "champagne",Doamne ai mila de vinurile romanesti,sau de prafurile din sticle,nu e suficient ca se pune prafu pe sticle in supermarketuri,se pune praf si in ele,:))

Flavius spunea...

http://video.google.com/videoplay?docid=-5264523130033835254#

scuze,aici e linku

George Mitea spunea...

Foarte interesant, multumesc. nu stiam de episodul acesta. Au dreptate, oarecum, vinul se bucura de ingaduinta, fata de alte produse alimentare