Bun: Sauvignon Blanc "Varius" Senator Focsani

Culoarea e usor atipica- aurie putin intensa, nasul te ameteste cu arome de pulpa de grapefruit, mar verde, un pic din trademarkul "pipi de pisica". Concluzia dupa miros suna mai bine in englezeste: fresh&crispy. Gustul este plin si aduce a fructe exotice, para, mar, ierburi aromatice, provensale, o farama sarata, minerala, rod al solului, nu ma indoiesc. Finalul e lung si sugereaza un amestec interesant de fructe dulci- mar, mango si usoara astringenta ierboasa. Aciditatea foarte buna face notele dulci deloc deranjante. Apoi, radeti de mine, dar tare cred ca vinul asta a vazut lemnul, intr-un fel sau altul, in tot sau in parte. Exista o nota sesizabila retronazal, tamaioasa- pe care am intalnit-o in general la albele baricate. In acest caz e foarte fina, atat de fina incat poate fi doar in imaginatia mea. Pe de alta parte ma intreb daca nu are putin chardonnay in el, dar din nou- poate fi imaginatia mea bogata.
Apoi, nu e din Vrancea, chiar daca e produs acolo. Indicatia geografica este Viile Carasului, si chiar daca diacriticele lipsesc de pe contraeticheta (si din acest blog), banuiesc ca e vorba de Caras-Severin si nu de vreo vale nestiuta care poarta numele unui peste. Peste care, ca tot veni vorba, ar merge ca uns cu vinul asta. O crenguta de rozmarin, niste cartofi natur cu unt, ieftin si bun! Pacat ca unul dintre pestii cei mai dulci si gustosi are atat de multe oase, chestiune care il exclude din meniurile de restaurant si din gusturile snobilor.

Concluzie: E unul dintre cele mai bune sauvignonuri blanc romanesti pe care le-am baut!
Stiam ca e bun, dar nu aveam ideea ca e atat de bun! La 25 de lei cat costa este un best-buy.
85 pct.

PS: Apoi eticheta! Nu-i asa ca-i tare creatura aceia cu cap de scoica spiralata? E in egala masura gluma copilareasca si profunditate curata. Ma intreb pe unde o mai fi gasit George Moisescu si omuletul asta demn de Gopo?
PS2: Am dat "Varius" in google. Mai fac si altii vin cu numele asta. Sunt italieni. Acuma nu stiu care-i parerea voastra despre brandinguri si alte d'astea, dar eu zic ca "toti de la Rim ne tragem" si vorghim pi latinesti, asadar nu doar italienii. Dar, daca si cuvintele comune (din limbi moarte ori nu) pot fi marci inregistrate si inutilizabile la Focsani, atunci dau si eu fuga la OSIM sa inregistrez pe numele meu cuvantul "vin". Si asa voi ramane singurul blogger, dar ce spun eu "blogger"- singurul om!, care va putea vorbi despre vin fara sa riste sa fie dat in judecata. De mine insumi! Luati aminte!

13 comentarii:

razvan anton spunea...

Pe unde gasesc acest vin? Il pot gasi si in supermarket?

George Mitea spunea...

@razvan anton: nu cred, e doar pt. horeca. Eu l-am luat de la producator, iti faci cont pe site, comanzi, vine a doua zi prin curier(ceea ce inseamna niste bani in plus) direct la usa dvs.

Razvan Anton spunea...

Perfect! Am un peste cu cateva oase, niste cartofi si un manunchi mare de rozmarin acasa. Imi mai lipsea ceva :)
Multumesc pentru informatie.

George Mitea spunea...

Pentru putin. Ma bucur ca v-am fost de ajutor:)

Razvan spunea...

Când ți-am zis de el, nu m-ai crezut :))))

George Mitea spunea...

Nu-mi mai aduc aminte dar recunosc! :)) O sa ascult mai atent, data viitoare:)

George Mitea spunea...

Articolul despre Goodwine Brasov, acuma m-am prins. Asa-i!

Razvan Anton spunea...

Din pacate comanda minima de pe site este de 3 sticle. Ramane sa gust vinul in weekend si apoi am sa fac o comanda mai mare.

George Mitea spunea...

Intamplator eu am comandat chiar trei, dar nu eram constient ca e un prag. Exista si unul de bani/comanda minima?

Anonim spunea...

George
apropo de p.s ...sti parerea mea si cred ca intram intr-o discutie prea complicata daca vorbim de inregistrarea la nivel national, comunitar european sau international...asa ca mai simplu e sa nu faci lucruri din astea...si apropo sa sti ca e mare incurcaciune cu inregistratul in clasa 33 a oricarui cuvant care incepe cu vin...:))))
cat despre desenasul de pe eticheta nu te mai intreba....e luat dintr-o banca de imagini, cropuit , photoshopat si asa mai departe...e si el de pe undeva..cine stie ce moneda sau manuscris il tine pe aproape...:))...e un decupaj.
partea mai nasoala e cea de care ziceai si tu....ca nu mai sti cum se pronunta in romana: Senator Davino....sau Davino Senator...:))))

George Mitea spunea...

1. Da, stiu, am trecut si eu prin inregistrari de marci si e o mare bataie de cap. Iar cu clasa bauturilor, ce sa spun, e evident ca nu poti inregistra cuvinte comune.
2. Moisescu are toto timpul un alibi:) O roata de la muzeul taranului roman, un fragment dintr-o carpeta de perete, chestii pe care nu poti sa le contesti. Poate o fi dintr-o banca de imagini, da' nu cred.
3. Seamana cu Davino. Desi au acelasi simbolism, semnifica ceva diferit, daca-mi permiti o gluma.

Razvan Anton spunea...

@George - Nu mi-au comunicat nimic legat de o suma minima. Mi-au spus doar ca este necesara o comanda de minim 3 sticle.
Cum ziceam, sper sa pot sa il gust la in weekend-ul acesta la zilele vinul.ro
Ne veedem prin zona.

George Mitea spunea...

:) Pai in acest caz, daca va place, sunt convins ca le puteti lua chiar de acolo.