Tamaioasa romaneasca 2007 "Origini" Budureasca

Asta e una din cele bune.
E demidulce si singura tamaioasa cu care seamana deocamdata este cea de la Stirbey.
Are o culoare galbena stralucitoare, un nas copilaresc de vata de zahar, dulceturi, mango, mere si pere, si petale de trandafir (zice o voce din audienta)
Un gust conform soiului cu boaba de strugure coapta, lyche (din compot), usor untos, cu aciditate surprinzator de buna dupa 3 ani. Finalul seamana foarte mult cu cel al tamaioasei de la Stirbey, aducand acelasi gust de vermouth dry, un finish usor astringent care "stinge" ceva din dulceata vinului. Interesant de stiut cum se realizeaza acest "twist"...In rest, ca sa continui comparatia cu sora de la Dragasani, aceasta -de Dealu Mare- e mai delicata, si mai tipica, dar nivelul de calitate e asemanator. E drept ca punem in balanta un 2007 cu un 2009, ceea ce nu prea se face.
Costa vreo 40 de lei (eu am luat-o de la crama si cred c-a fost in jur de 30 de lei, daca nu mai putin, asa ca atentie la indicatoare cand treceti prin Mizil), dar daca sunteti fani ai vinurilor dulci, trebuie sa-l incercati, ca sa descoperiti ca se poate face un vin alb dulce de calitate, care sa se poata bea fara apa si fara dureri de cap, si care sa nu fie vreun vin de colectie din o mie noua sute toamna.
nu prea am calibrata scara de valori la dulci, da' daca am inceput acuma ce sa fac... 85 pct

credit foto: fromgrapestowine

4 comentarii:

Anonim spunea...

Eu tot trec prin Mizil dar nu vad niciun indicator legat de vinuri. Ceva mai multe detalii poti da? Multumesc.

George Mitea spunea...

E mai aproape de iesirea spre Ploiesti. In sensul de mers spre Ploiesti, se face la dreapta (E un indicator acolo). Se mai merge vreo 1 km (poate mai putin) pana se da de un supermarket pe stanga(sau asa ceva). In dreptul lui se face stanga pe un drum de tara si dupa 200 de metri ati ajuns la crama. imi pare rau ca nu pot fi mai precis.

Anonim spunea...

Te poti uita in Google Earth, vezi pe unde ar veni si ne spui si noua coordonatele, e bine de stiut unde sunt astfel de magazine ale producatorilor, eu am multe incarcate pe gps-ul masinii si mai fac cateodata un mic ocol :)

George Mitea spunea...

Imi pare rau dar nici eu nu pot sa va ajut intr-atat deoarece nu-mi mai amintesc exact. Cred ca strada se numeste Tohani sau M. Kogalniceanu(e una si aceeasi)