Locul unde se duc sa moara vinurile rele

Acest loc este sub un scaun, in bucatarie. Acolo am organizat un fel de colonie penitenciara a sticlelor de vin, condamnate la uitare pentru diverse culpe.

In ultima luna, sistemul penitenciar a dat semne ca trebuie reformat. Suprapopularea este o problema. Chiar mi s-a parut, alaltaieri, ca maderizata Feteasca Regala 2006 V-legends sosotea suspect cu Babeasca Neagra Vinexport. Mai daunazi, un caramiziu Pinot Noir 2005 Castle Rock a refuzat sa ajute la prepararea mancarii, spunand ca este exploatat, in vreme ce Sauvignonul oxidat de Fluvimed sta cu fata la perete si nu face nimic toata ziua.

In alt corp, stau pradatorii. Acestia nu mai au nici o utilitate: sunt condamnati la moarte. Feteasca Neagra Crama Ceptura si CS Trapiche isi asteapta, din spatele sticlelor grele duhnind a mercaptani, sfarsitul. Cat de mult au promis, si ce dezamagire…

Sunt si opinii savante exprimate de analisti, sociologi, psihologi, si alte bestii, cum ca, de fapt, nu-i vina lor, ci a mediului, a educatiei, a sistemului incapabil, chiar apare la Antena 3 un filmulet cu o sticla filmata in penumbra (ca sa nu i se vada eticheta) care marturiseste cat de prost a fost tratata in vie, in crama, in depozit, etc.

In concluzie, cred ca paradigma depaseste un raspuns facil. Pana una-alta s-a numit o comisie prezidentiala pentru investigarea acestui flagel.

4 comentarii:

Mihnea Mironescu spunea...

Super amuzant!!! Parca si vad o multime de sticle arcuindu-se si gesticultand, dandu-si importanta, la tine sub scaunel. Chiar si sticla intervievata la TV! :-)))

George Mitea spunea...

Sau as putea sa le organizez un fel de studio ca la Realitatea sau Antene, sa vorbeasca despre viitorul tarii sau alte nimicuri. Doar ca in spatele etichetei versace nu sta nimic onest sau bun. Ca-n viata!

alibus spunea...

Eu zic ca sticlele astea se sparg in figuri...

George Mitea spunea...

Ha! Ha! Foarte tare, Alin!
Bun joc de cuvinte.