RECOMANDAREA SAPTAMANII: Primeur L'Herault 2009: Primul vin al anului


Primeur 2009, vin du Pays de l' Herault, rosu sec, 12%(zic ei, dar nu e tocmai adevarat),
produs de fratii Castel.
Recunosc am cumparat acest vin doar din curiozitate. Este aproape a treia joi din octombrie :) deci pot vorbi despre un primeur de Herault. Ei, producatorul si retailerul (adica Kaufland) au trisat cu putin. Nu stiu cum au obtinut acest vin asa repede, dar nu vreau sa strivesc corola de minuni a lumii.
Apoi, vin in continuarea articolului precedent. Iata un vinisor agreabil, cu iz de must, care prin dulceata de final compenseaza gustul sec. Exista si ceva note condimentate, dar pe ansamblu este un adevarat vinisor, lipsit de grijile complexitatii omniprezente la vinurile obisnuite, cu o frumoasa culoare rosie-rubinie, necorpolent si scurt, intr-un cuvant: light.
Este binevenit oricand in preajma unei halci de pastrama de oaie, dar fiind tras printr-un inel, merge bine cu de toate. O surpriza placuta!
Concluzie: Traiasca vinisorul, mai ales cand costa 5 lei!!! Si fratii Castel din Languedoc! Tombe la! tombe! tomber la chamise...

2 comentarii:

Florin spunea...

Azi intr-un popas la kaufland, la rafturile cu vin, mi-a sarit in ochi (si apoi in cos) "vinisoru'".
Brusc mi-am amintit de postul tau (hmmmm, cred ca meriti un premiu din partea lor, pt. reclama ;)si am facut o proba pa' viu, la primeuru asta.
Valabil tot ce ai scris despre el + o recomandare pentru amatorii de nunti (mai mult sau mai putin intarziati, fericiti sau pricopsiti) care nu au rude pe la tara, posesoare de zaibar sau alte zemuri facute din struguri; ... la radio e difuzat zilnic un spot cu vinu (otrava) de nunta de la murfatlar, care suna cam asa: "ia-ti mireasa ziua buna, de la tata, de la muma..." ... un soi de cantec de adio, inainte de a da pe gat vinu letal atat de laudat. ;)

George Mitea spunea...

@Florin: motivul pentru care pun numele locului de unde l-am cumparat este ca multe din ele nu se gasesc decat intr-un loc. Ma gandeam ca desi milioane de oameni ma citesc pentru ludicele mele panseuri, unii chiar ar putea lua in serios ce mi-a placut, si or vrea sa incerce si ei. Apoi, chiar ma gandeam sa dau un mass la retaileri- la ce fonduri de marketing au...:)
Departe de mine gandul de a-l ridica in slavi, dar pentru 5 lei si in asezonarea potrivita nu-i rau, ca experienta. N-as putea sa beau asa ceva in fiecare zi, dar la pastrama respectiva a mers uns.
N-a avut urmari neplacute, n-am investit in analgezice. Nici nu aveam cum, vinul cred ca are 7-8% in mod real. Un hint pentru OPC, ca-i criza la buget:).
Nu stiu vinul de nunta de la Murfatlar, dar pot confirma cel de Cotnari (Casa de Piatra, dah!) este atroce!