Punctele sunt bune, dar nu înlocuiesc papilele. Și nici nu mută dulapuri

Sauvignon blanc cu aromatică rezervată, discretă, de coacăze, flori albe, iarbă, cireșe albe, limonadă. Gustul e plin, robust, rotund, fresh, însă foarte echilibrat. 90 pct.

Scurt, frumos, ați înțeles tot, nu? Să vedem și alte scurte “recenzii”:

Melodie simplă, cu partea de chitara subțire, voce monodimensională, răstită, cu versuri puerile, despre un tip căruia o ghicitoare i-a prezis înainte să se nască că va și mare și tare. 87 pct

Film cu un robot întors din viitor ca să o omoare pe mama viitorului lider al rezistenței umane. Binele învinge. Vizual spectaculos, coloană sonoră bună. 88 pct.

Roman care prezintă povestea un personaj dezechilibrat, oscilând între dragoste și avariție. Nevasta personajului principal se sinucide și nici el nu o sfârșește mai bine. Stil modern, realist. Poate fi ușor monoton. Atenție la bac. 85 pct.

Prieten, necăsătorit, ajută ocazional la mutat mobila prin casă, bea multă bere, mai ales dacă i se face cinste, vorbește mult și face glume nesărate despre femei. Îi place ceafa de porc cu cartofi prăjiți. Potențial mediu. Una peste alta: 84 pct

Cred că trăim vremuri în care lumea nu mai are timp de citit. De fapt nu mai are timp în general. Cum să citești un review de 20000 de caractere la un film, când poți intra frumos pe imdb și vedea ratingul congregat de la 100 de oameni. Reprezentat vizual simplu prin steluțe sau o notă.

E atât de simplu și de încurajator! Iată, văd un film sau ascult o piesa de 9.1! Am vrut înainte să încerc altceva, dar avea doar 7.2…

Sau, wow, poezia asta de pe Instagram, da, cea cu fotografia atașată a unei tinere frumoase are 20000 de inimioare. Trebuie să fie ceva de capul ei, nu?

Uu, uite-l pe ăsta, cu freza lui, are 400000 followeri pe youtube. Tutorialul lui de învârtit spinerul are 95k vizualizări, mama, ce chestie!

Tu, Andreea, ce vrei să te faci când o sa fii mare? Andreea (cu glasul simpatic și pițigăiat al unei fetițe de 8 ani) Eu când o să fiu mare o să fiu influencer fashion și personalitate pe instagram. Nu și facebook? Nah, asta-i pentru oameni bătrâni, cum sunt mama și tata…

Aceasta reducție numerică a esentei nu este nici bună, nici rea. Însă ea trebuie (precum vinul) consumată cu moderație. De câte ori nu se întâmplă ca un vin onest dar fără pretenții să meargă ca uns în anumite circumstanțe, pe când unul complex și amplu să pară obositor?

Și acum, la final, așa cum erau odată rezolvările, scrise mic și invers pe ultima pagină să dăm și noi subiectele:

Anno 2014 Sauvignon blanc Licorna;  Hoochie coochie man, Muddy Waters; Terminator, James Cameron; Ion, Liviu Rebreanu; doar n-oi fi nebun să zic cine este, că poate voi mai muta dulapurile și în viitor.

*articol aparut prima data pe Supervinuri.ro

0 comentarii: