Salonul vinurilor Millesime Oradea 8-10 iunie 2018

Mno, acum ceva vreme, pe cand ma intorceam de la Bucuresti cu un serviciu de car-sharing, am dat peste un sofer polonez, om la 50 de ani, reprezentant al unei agentii de transport, care umbla de colo-colo prin Europa centrala si de est. Vorbim de una, de alta, si la invariabilul subiect "Romania" mi-a spus ca a ramas impresionat de ce s-a facut in doar cativa ani din centrul orasului Oradea. Ochii mari, bagat la cap! Am ramas usor amuzat ca aflu de noutatile astea de la un polonez. 
Asa ca atunci cand m-a sunat Bogdan Bocse, bloggerul oradean pe care il cunosc de vreo 10 ani, sa ma intrebe daca nu cumva as vrea sa vin la un eveniment din Oradea, mi-a revenit in minte reclama sincera si dezinteresata a polonezului, printre altele.  

Ca sa reducem din timpii morti, da, weekendul viitor (8-10 iunie 2018) are loc Salonul vinurilor Millesime, in Cetatea Oradea (corp L - Galeria Vinurilor, Corp G).  

Cine vine
Alira Vinul, Amfiteatru Vitis, Avincis, AWine - Vinuri selecte, Balla Géza Winery, Casa de Vinuri Cotnari, Corcova Roy & Damboviceanu Winery,Crama Aramic, Crama Bauer, CRAMA HISTRIA, Crama Jelna, Crama Oprisor, Davino, Degusta Moldova, Domeniul Vladoi, Fort Silvan, GRAMMA, Jidvei, Lechburg, Licorna Winehouse, Liliac, Premium Drinks, Stirbey, Thesaurus Wines, Viile Metamorfosis, Wine Point.

Cat face? Vedeti aici. De precizat ca asta e pretul pentru bilete online. Biletele se pot cumpara la intrare, insa costa un pic mai mult (50lei/zi; 125lei/3 zile) 

Tot in link vedeti si seria de evenimente conexe (degustari speciale, masterclass-uri).

Asa ca daca aveti chef de un city break intern, intr-un oras care pare a se dezvolta mai repejor si mai cu intelepciune decat altele, si daca doriti ca pe langa muzee si arhitectura medievala sa fie si ceva vin de soi in program, ei, Oradea in weekedul 8-10 iunie 2018 e numai potrivit! 

Ne vedem acolo!
PS: pentru mai multe informatii, gasiti mai jos comunicatul de presa oficial



Prima ediție a Salonul Vinurilor Millésime are loc in iunie la Oradea

Salonul Vinurilor Millésime, aflat la prima ediție, este primul eveniment major de acest gen organizat în Oradea și se dorește a fi punctul de întâlnire al iubitorilor de vin din nord-vestul țării și nu numai.
Salonul Vinurilor Millésime se desfășoară în perioada 8-10 iunie 2018, și închide sezonul târgurilor de vin autohtone, dar deschide sezonul turistic și al evenimentelor estivale din Oradea, capitala Art Nouveau și a băilor termale din România.

Oradea este un hub al iubitorilor de vin și al iubitorilor de bun gust. Comunitatea din care facem parte și în care vă invităm să intrați a trecut prin majore schimbări în ultimii ani. Spațiul public, comunitatea, turismul, cultura și bunul gust au ajuns să fie referințe la nivel național.

La Oradea a luat ființă unul dintre primele cluburi de vin din țară, aici funcționează primul și singurul WineSpa din România, iar investițiile din ultimii 8 ani aduc din ce în ce mai mulți turiști în hotelurile și restaurantele orădene.

Locația unică în care se desfășoară Salonul, Cetatea Oradea, este cel mai vizitat obiectiv turistic din oraș, care timp de trei zile va deveni punctul de atracție al tuturor iubitorilor de bun gust.

Salonul Vinurilor Millésime este organizat de Asociația pentru cultura și civilizația vinului Millésime, care din anul 2010 s-a dedicat culturii și civilizației vinului, educării consumatorilor și promovării vinului românesc.

Prima ediție a Salonului Vinurilor Millésime va aduce în fata participanților, pe lângă producători de vinuri din România și câțiva importatori și producători de vinuri din străinătate.

Structura salonului 

Expoziție de vinuri (Cetatea Oradea - Corpul L, Galeria Vinurilor): un total de 26 expozanți din industria vinului românesc și din străinătate își vor prezenta vinurile participanților pe durata celor 3 zile;
Masterclass-uri susținute de către oenologi, formatori WSET, degustători autorizați din România sau reprezentanți ai producătorilor de vinuri;
Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe pagina evenimentului salonul.millesime.ro

Despre Millésime

Asociația pentru cultura și civilizația vinului Millésime a fost înființată în Oradea, în anul 2010, de către dl. prof. Popa Dorin, care deține calitatea de președinte al Asociației. Menirea Asociației este educarea consumatorilor, promovarea culturii și civilizației vinului și bineînțeles promovarea unui consum responsabil. Membrii Asociației se întâlnesc de cel puțin doua ori pe lună pentru a degusta cele mai noi vinuri și pentru a afla poveștile ce stau în spatele creațiilor enologice.

Pentru că dorim ca mesajul nostru și vinurile producătorilor români să fie cunoscute cât mai multor consumatori, Asociația Millésime a hotărât organizarea, in acest an, a Salonului Vinurilor Millésime. Un scop permanent al Asociației, și de acum și al Salonului Vinurilor Millésime, va fi acela de a crea condițiile necesare pentru a ne bucura împreună de vinuri de calitate și de diversitatea acestora. Misiunea pe care ne-o asumăm pentru vinul românesc, este aceea de a susține și promova producătorii și vinurile de calitate, cu scopul de a avea un consumator informat și educat care să recunoască, să prețuiască și să plătească, calitatea vinurilor românești.

0 comentarii: