Shiraz Origini 2013 Budureasca

Shirazul Origini de la Budureasca vine cu un "nas" frumos, tipic "cald", cu fructe negre in prim plan si rosii galagioase in fundal. Bacon. In gust e mai suplu decat asteptarile (avand in vedere pedigree-ul si indicatia "cules tarziu"), picant, bine texturat, suculent. Aciditatea buna duce impresiile mai mult spre fructe rosii. Are un usor caracter tonic, amarui pe final. Alcoolul e bine integrat, la fel si lemnul. Avem un vin reusit, sec pana in maduva oaselor.
DOC-CT Dealu Mare, 14%, 70 lei, 85 pct

Insa n-am reusit sa scap de sentimentul ca asteptam mai mult. Cam ca experiernta de ieri seara cu I saw the light, despre cantaretul de country-western Hank Williams, cel care a reusit performanta sa vanda peste 10 milioane de albume in anii '40, inainte sa isi dea obstescul sfarsit la numai 30 de ani. Adica distributia e foarte buna, Tom Hiddleston chiar minunat, insa filmul nu se indreapta spre ceva concret. Aflam ca Hank avea unele probleme, aflam ca a avut mai multe sotii, mai multi copii, insa nicio clipa povestea nu ne conecteaza afectiv. Nu intelegem unele conflicte sau relatii dintre personaje. Filmul pare ca incepe si se termina brusc, de ca si cum editorul a conchis ca s-a ajuns la 2 ore de pelicula, gata! ura si la gara! 
Oricum, vinul si filmul nu sunt chiar la fel. Vinul e bunicel, dar cam scump, pe cand filmul e prost, desi in el joaca o gramada de actori buni. 

2 comentarii:

Cosmin spunea...

George, un typo: se scrie "dea", nu "de-a".
Nu am baut vinul, dar pentru punctajul pe care i-l dai, 70 lei pare intr-adevar exagerat...

George Mitea spunea...

Multumesc pentru ochiul limpede.
Intr-adevar, desi vinul nu-i rau deloc, nici best buy nu mi s-a parut