Rose Coeur de grain 2014, Clos Mireille, Domaine Ott

Intamplarea a facut sa desfac vinul cand tocmai incepea un meci de fotbal. In zilele noastre m-am vindecat de "microb", insa imi mai ingadui cateva minute de ratacire, din cand in cand. Si cand incepe meciul il vad pe Gianluigi Buffon in poarta! Mai sa fie!? Mai traieste? Ma uit la el. E la fel! Ochi albastri, fara riduri, par negru, gelat. Adica cand am terminat facultatea, acum 2000 de ani, Buffon tocmai se transfera de la Parma la Juventus pe o suma record, nedepasita nici astazi pentru un portar. O fi baiatul lui Buffon? Sau chiar el insusi? In fine, cam asa e si cu vinul rose in general, o tinerete perpetua, fresh si placut an de an, intotdeauna proaspat!  Iar cel de zi e un vin absolut remarcabil, un rose intre roseuri. 
Miroase a parfum ademenitor, a piersici, mango, zmeura, coaja de portocala, dar si a flori exotice atat de frumoase incat te-ar putea manca, iar gustativ e atat de rotund incat ar putea fi folosit pe post de model al unei sfere perfecte. Nivelul de alcool e neobisnuit de mare pentru un rose de Provence (14%), insa va conjur sa-l gasiti fie si la temperaturi mai calde de 12 celsius. 
Tehnic vorbind e un blend de grenache, cinsault si syrah, Cotes de Provence Cru Classe, unde cru-ul e Clos Mireille. Ott are posesiuni si in alte cru-ri, dar si in alte apelatii invecinate, cum ar fi Bandol.
E unul din vinurile cu preturi ciudate. La uvpz a fost 145, in rest cineva il vinde cu 164 lei, altcineva cu 240, in Carrefour e 200 si un pic, editia 2013. Oricum, top stuff! 
92 pct. 

Dai un ban, dar cumperi ceva frumos, vorba lui IPF Daniel!






0 comentarii: