Castillo de Alcoy Reserva 2010. Un vin care trebuie cumparat

Castillo de Alcoy Reserva 2010 este un DO Valencia si este produs de Vinicola La Vina din localitate, o cooperativa formata din 400 de asociati care exploateaza aproximativ 2000 de hectare cu vita de vie. La randul sau Vinicola La Vina este parte din colosul agricol Anecoop S. Coop. Crama in sine exista din 1944. 
Vinul costa 9,99 in Lidl, dar arata mai bine de atat dupa straie, si poarta o distinctie destul de pretioasa: medalie de aur la CM Bruxelles 2014. Ca fapt divers la aceeasi competitie producatorii din tara noastra au obtinut 9 medalii de aur, cel mai ieftin exemplar costand undeva peste 25 lei. Sa mai amintesc ca spaniolii au plecat acasa cu...150 de medalii de aur si 13 mari medalii de aur. Mari medalii de aur romanesti? Zero.
Asadar, avem un blend de monastrell si tempranillo, o reserva, ceea ce inseamna minim 12 luni in baric si 3 ani de invechire in crama. In pahar, se observa o culoare roșie rubinie de intensitate medie, cu tuse de purpuriu. Olfactiv este placut, interesant propunand note de cireșe confiate, șofran, lemn dulce, compot de prune. Gust este suculent, rotunjor, curat, cu taninuri moi și dulci, amintind de dulceturi de fructe de padure si vișine coapte pe final. Poate fi baut direct dupa deschidere. 13,5% alcool, bine integrat.
Senzațional la pretul sau. 84 pct.

6 comentarii:

Unknown spunea...

L-am incercat si eu si exact asta e si parerea mea... SENZATIONAL!

George Mitea spunea...

Trebuie profitat. Ca vin nepretentios, dar cu un pic de eleganta, vin de consum curent e imbatabil. La pretul sau.

Anonim spunea...

Cred ca Lidl are politica de distributie in functie de zona. In Bucuresti am incercat in 3 magazine si nu l-am gasit, nici macare ceva similar pe la 10 ron. Pacat...

George Mitea spunea...

Mulțumesc de informații. Mi-au mai spus doi oameni din București același lucru. E ciudat și păcat, într-adevăr

marius anghel spunea...

salut. urmare celor scrise in aceasta pagina am facut ieri (12.08) un tur de forta prin magazinele lidl din militari (5!) si am gasit acest vin doar in 2. am luat tot ce am gasit pe raft: 3+5 bucati :)
nu e rau la banii astia.
recomand si Mezquiriz - reserva 2009, la 15 lei, inca se mai gaseste. e un nivel peste, dupa gustul meu. noroc!

George Mitea spunea...

Multam de pont!