Evil Twin: Faurar Rose de Ceptura 2009

Stiti fast-food-urile chinezesti in care o portie de mancare are toate gusturile de pe lume, pentru ca asa cred ei ca inteleg romanii bucataria chinezesca? E dulce, acra, amara, sarata, picanta in acelasi timp? Ei bine, am gasit vinul care se potriveste.

Nu-i nici alb, nici rosu adica e un rose din merlot si cabernet sauvignon. Are 14,6% alcool, ceea ce pentru un rose, daca nu pentru vin in general, mi se pare enorm. Costa 22 de lei daca il luati de aici.

Nasul este elegant, de coaja de grapefruit si banana. In gust miezul este dat de grapefruit, coacaze, si partea dulce- para si banana. O aciditatea buna, dar nu suficienta pentru a domoli amareala data de nivelul ridicat de alcool, daca de acolo vine aceasta. Finalul- si aici incepe povestea neplacuta- este dulce-amar, cineva ar putea folosi un euphemism- indicand un grapefruit copt, dar…parca nu merge. Pe termen lung acest gust contrariant vireaza intr-o nota dominant alcoolica. Cu toate acestea, are “stofa”, dar continutul mare de alcool ma face sa nu ma gandesc la el cu mare drag.

77 puncte, dar diferenta de cateva puncte fata de roseul Stirbey 2009 este mai mare la capitolul “agreabilitate”. Iar fata de fratele mai mare cu vreo 18 lei al celor de la Unicom- Chateau Domenii 2009- seamana dar nu aduce. E un soi de "evil twin".

7 comentarii:

Ciprian spunea...

14,6% alc pt un rose??!! What the fuck?? Cred ca nici australienii cei mai obsedati de acest aspect nu fac rose-uri la nivelul asta de alcool...

George Mitea spunea...

Nu stiu la ce s-au gandit cand l-au facut, dar pare impotriva naturii. Ideea de rose, de vin de vara pentru iubitorii de rosu, de vin versatil in asociere cu mancarea, nu prea se potriveste cu realizarea. In fine, la 22 de lei este un vin destul de bun, nu zic nu, chiar complex, dar e stricat de senzatiile contradictorii pe care le genereaza. Poate mi s-a parut doar mie, in find Vinul.ro l-a invrednicit cu un sanatos 83 de puncte, adica mai bine vazut decat albul sau cel rosu din gama Faurar.

Ciprian spunea...

Nu vreau sa par adept al conspirationismului, dar am o vaga banuiala ca astfel de note pt rose-uri sunt date in scop comercial: vine sezonul, hai sa bagam rose-uri la greu in fata :D

Ciprian spunea...

Bine, nu ca vinul.ro ar fi un soi de Parker acum :)) Doar asa, la nivel de discutie amicala :)

George Mitea spunea...

Eu stiu...daca degusti roseul asta printre altele, s-ar putea sa nu sesizezi notele neplacute de pe final. Poate de asta. In fine, eu mi-am spus punctul de vedere.

dan spunea...

terra romana rose ati incercat?

George Mitea spunea...

Nope. Inteleg de aici ca este bun. Poate data viitoare.