Feteasca regala 2006 ICDDVV Valea Calugareasca

Feteasca regala 2006, Dealurile Munteniei, Vintage 21, Prier Vinexpress prod. ICDDVV Valea Calugareasca, 11.4%alc
Ok, un vin de statiune de cercetari. As zice, din proprie experienta, ca acestea sunt mai bune decat ce se intampla pe piata, cu un minus la capitolul tehnologie, dar cu un mare plus in ce priveste tipicitatea de soi.
Acest vin (cu pretentii de invechire) este comercializat de Prier Vinexpress, care a avut ideea geniala sa toarne o tona de ceara pe gatul sticlei. Apoi, vinul are card (care ne informeaza posesorul carei sticle suntem, ca weine meister-ul este dr.ing Petrica Badea, etc). Cam mult fason! Totusi nu este vreun Chateau Margaux, pe care sa-l tii 50 de ani in pivnita si sa necesite card de plastic (caci eticheta e biodegradabila, ce sa-i faci!).
Este un demisec, cu o culoare intensa galben pai, deja usor glicerinos, cu nas floral (probabil doamnele ar putea spune exact a ce flori aduce), gust finut de piersica, mar golden si citrice. Finisul aduce un pic de miere si caise, dar si o usoara amareala. Postgustul nu este extravagant, dar nicidecum minuscul. De gustat la 12 grade sau chiar mai mult.
Eu am platit 23 (sau 25) lei in Selgros (reduceri?), pret la care nu pot sa nu-l recomand. Este o feteasca regala tipica, eleganta. Eu as spune ca trebuie bauta acum, deoarece am sesizat un inceput de oxidare, dar achizitionata din locuri mai ferite ar putea sta in pivnita ceva mai mult.

76/100 pct.

0 comentarii: