MAZZEI - Ser Lapo 2014, Chianti Clasicco Riserva


Daca vi se pare scump acest Chianti, aflati ca de banii astia cumparati traditie de la 1435, un classico, adica cu procent mai mare de Sangiovese (min 80%, in acest caz 90% cu restul Merlot) si din zone mai bune, si un riserva, adica minim doi ani de maturare dintre care minim 3 luni la sticla. Avand in vedere ca 2014 este recolta cea mai recenta de Ser Lapo Mazzei, putem concluziona ca nu n-au numarat zilele pana la implinirea minimului legal, ci ca au dorit sa ofere cea mai buna experienta de care sunt capabili la acest nivel de clasificare.


Dupa gustul meu e un Chianti scoala, aducand atat prospetime, cat si o moliciune califelata deranjata de mici taninuri obraznice. Am gustat acum o saptamana recolta anterioara (2013) si credeti-ma ca zece ani de potential de pastrare nu e deloc exagerat. 
Dupa putin aer vom descoperi o aromatica de frunza de crizantema, o adiere de tei, fructe rosii si negre de padure. Corpolenta medie, profil clasic. Recomandat alaturi de paste cu sos rosu, tocanite si nu in ultimul rand, pentru sporirea culturii generale.

Mazzei, Chianti Clasicco Riserva 2014, 13%, ~100 lei, 89 pct


0 comentarii: