3x Marius Chapoutier (reviewuri pentru unvinpezi.ro)

MARIUS - VERMENTINO TERRET 2015, 12,5%, 85 pct
Acest vin provine din extinderea spre sud, in Languedoc, a unui nume mare al vinurilor de Ron. Vinul este un blend de varietati mediteraneene, Vermentino care e mult mai plantat in Italia si Terret, un strugure nativ zonei, destul de vechi. Impreuna dau sub bageta lui Chapoutier un vin agreabil, galben pai cu reflexii verzui, cu arome varatice, de citrice si piersica, usor salin si usor de baut, destul de suplu in corp si citric-amarui pe final. E mai degraba un vin pentru fructe de mare , pui sau paste cu legume decat pentru peste, aciditatea bine-potrivita fiind mai prietenoasa cu stomacurile sensibile.

MARIUS - ROSE DOC 2015, 13%, 84 pct 
Un rose competent, languedochian, din Grenache si Syrah, cu arome de pepene rosu, piersici si adieri de oja. Gustul e echilibrat si lin curgator, destul de echilibrat si curat lucrat. Desi nu e ultima recolta, prospetimea e inca acolo. Apropos, daca vreti sa stiti cine e Marius, asteptati textul aferent vinului rosu din gama. Si sa aveti bani la voi, pentru ca face banii, nu foarte multi pentru nivelul lui. Pana atunci puteti incerca azi un rose simpatic, facut de vrajitorul Michel Chapoutier. Vrajile sale functioneaza de minune la Robert Parker, cel putin.

MARIUS - GRENACHE SYRAH 2015 13,5%, 87 pct
Asa cum va promiteam in textul aferent vinului rose din gama astazi o sa va zic cine e acest Marius. Ei bine, Marius este stra-stra-bunicul lui Michel Chapoutier. Nu este primul care s-a ocupat de vin, Chapoutierii fiind negocianti priceputi, dar e primul din familie care a inceput sa faca vin din strugurii cultivati chiar de el.Adevarul e ca Polydor (tatal) a cumparat domeniul de pe Valea Ronului, intr-un sat care avea sa ajunga cu timpul celebru:Tain l’Hermitage, insa fiul e cel care a pus pe harta vinurilor de Ron Casa Chapoutier. Si iata ca peste ani vinurile de Languedoc ale firmei i-au fost dedicate. Va recomand sa aruncati un ochi si pe site-ul colectiei: mariusbymichelchapoutier.com, unde exista pe langa descrieri si toate cele cateva scurte povestiri avandu-l in prim plan pe Marius. Sunt cam picante pe alocuri, precum vinul de azi, insa e cu siguranta o premiera pentru mine in domeniul marketingului de vin. Iar despre vin numai de bine, an de an best buy, iubit de Wine Advocate, Decanter, de fapt de toata lumea. Eu va recomand sa va straduiti si dumneavoastra! 

Toate vinurile sunt IGP Pays d'Oc si costa vreo 35 de lei, in mod normal.

0 comentarii: