Nec Plus Ultra Sauvignon Blanc 2012 Jidvei

Un sauvignon blanc puternic, corpolent, cu pliuri multiple si polifatetate arome, un vin mare si compact, cu aromatica florala si subtonuri de fructe exotice coapte. Final prelung, dominat de o buna aciditate si caracter, tonic, usor pelinat. 84 pct
Sau
Un vin care pare mult mai in varsta decat indicatia de pe eticheta, lipsit fiind de exuberanta asteptata de la un sauvignon blanc tanar. Oricum, vin dintr-o bucata, destul de solid, impresie la care participa si un oarece rest de zahar, vinul fiind demisec. Aromatic aduce impresii florale si de fructe usor rascoapte, physallis, mango si grapefruit pe final.
Sau
Numele acesta de gama- Nec Plus Ultra-  mi se pare precum declaratiile exuberante ale antrenorului unei echipe minuscule atunci cand baietii lui au scos un chinuit 0-0 pe teren propriu jucand cu Juventus sau Liverpool, dupa un joc in care susnumitele au ratat vreo 44 de ocazii mari de gol, au dat 5 bare si au dat in tribuna doua penaltiuri. In rest- vin ok,  in genul romanesc oldschool care parca cere apa, destul de greu si cam lipsit de zvac. Un gust relativ dulceag, salvat cat de cat de ceva usor amarui pe final. 
Sau
Sweet exotic fruit, citrusy notes, pretty round body, mediu-short bitter-sweet finish. 21 lei, 77 pct.


3 comentarii:

Silviu spunea...

Am vazut azi pe rafturi (in K....d) un Rose din aceeasi gama. Din pacate nu era afisat pretul. Sunt curios ce o fi de capul lui. Ai vreo idee?

George Mitea spunea...

Pretul trebuie sa fie identic, in jur de 20 de lei. Eu le-am gustat in primavara, la targul Goodwine, si atunci toate erau proaspete si agreabile. Merita incercat, insa, nu costa mult.

Anonim spunea...

Placut, mai ales prin aroma complexa si aciditatea pronuntata. Insa...nota 2 pentru dopul de proasta calitate. Dop uscat, rigid, scopt, care s-a rupt la jumatate si am fost nevoit in final sa-l bag in sticla. Neplacuta chestie, pe care am intalnito si la unele vinuri, zise "de mare marca". Mi se pare o chestie de mare calicie sa folosesti dopuri de proasta calitate la vinuri cat de cat bune.