Rezultate modeste pentru Romania la Decanter WWA 2011

Rezultate modeste la Premiile Decanter 2011.
Doar 4 medalii de bronz si mai multe mentiuni. Anul trecut recolta a fost suficient de mare, astfel incat nici nu am mentionat cine a primit distinctiile "commended"(mentiuni). Anul acesta ne bucuram si de ele.
Cele patru medalii de bronz au fost castigate de: Cramele Recas- 3- Ubeland 2009, Solo Quinta 2010 si Wolfhouse Rose 2010(o gama pentru export) si Domeniul Coroanei Segarcea pentru Cabernet sauvignon 2008.
Printre ceilalti mentionati ar fi din nou Recas, apoi Halewood, Buduresca, Domeniul Coroanei, SERVE, Jidvei (tot cu sauvignonul 2009 Nec Plus Ultra), Prince Stirbey.

Puteti vedea lista completa aici.

18 comentarii:

Ciprian spunea...

Sunt curios daca vor fi comunicate de presa pt mentiune :))

George Mitea spunea...

Mai nu stiu ce sa zic. E buna si insigda Decanter pe sticla, indiferent ce culoare are. Acuma, ce sa zic, poate Cuvee Charlotte merita mai mult decat mentiune, sau Solo Quinta mai mult decat bronz. Dar e riscul participarii la astfel de competitii majore. La una iei cel mai bun vin, la alta o mentiune.

Ciprian spunea...

Ehh, stii prea bine conditiile unui concurs de asemenea anvergura; un Cuvee Charlotte mai greu se poate impune

George Mitea spunea...

Mda, vinurile bombastice, spectaculoase aromatic au castig de cauza. Asta e, oricum daca vrei sa vinzi mai bine in Anglia, nu cred ca-ti pica rau nici doar o mentiune.

Dan spunea...

Premiile de acest gen (si in general majoritatea lor) se dau din ce in ce mai mult cu mintea la consumator decat la produsul in sine...
Ceva de genu asta ar place/ asta nu ar place...
Pana la urma este vorba de o revista care trebuie sa vanda si sa se vanda, cu toate +/- urile aferente presei...
Plus ca nu ii ajuta la nimic sa promoveze vinurile romanesti, asa ca, in conditiile astea, eu zic ca e ok si ce am luat!

George Mitea spunea...

Ar fi culmea sa-si faca Cotnari reclama in Decanter si sa ia 74 de premii dupa:)
Da, cred pana la urma ca-i vorba de numarul de mostre trimise. Cu cat trimiti mai multe cu atat cresc sansele.

Anonim spunea...

Cred ca resultate la IWC sunt mai important ca Decanter (este mai mare si mai respectat ca concurs), si acolo Romania a fost mai bine representat anul aceasta ca anul trecut, - ca si concurs de la bruxelle.
Nu cred ca resultate in aceasta concursurile sunt impus de conducere. Pur si simplu este o element de noroc in sensul de ce concurenta este degustat in comparatie cu vinurile noastre. Daca va ganditi statistic- este mult mai greau sa castig o medalii de argint in IWC - contra 12,000 de vinurile din toate lumea, si aproape toate bune,- decat o medalii de aur contra 2000- sau 6000 de vinurile la o concurs mai mic ca bruxelle. Medalii sa da numai la o procent limitat de vinurile (deobice 30 % din nr de probe concurent)- asa ca in IWC foarte multe vinurile bune nu au luat nimic -sau doar mentiune e.t.c.
philip cox

George Mitea spunea...

Mr Cox stiu ca fiecare concurs are o miza de marketing intr-o anumita regiune. IWC presupun ca e important in Anglia. Daca tot am inceput sa dau stiri cu rezultate acum voi da pe post si IWC:)

Anonim spunea...

Eu cred ca IWC pe langa Mundus Vini sunt cele mai respectat concursurile in toata europa, evident primul e f.important pentru anglia- a doua pentru Germania, dar rezultate sunt urmarite peste tot in lumea. IWC are si unor concursurie regional- , tinut in tarile precum russia, chile (cred).
In Romania nu a fost foarte mediatizat find ca nu vin Romaneasca nu prea a avut rezultatea acolo , din cauza concurenta foarte intens in aceasta concurs foarte mare.
Philip Cox

George Mitea spunea...

Ei incet-incet poate ne baga lumea in seama. Daca un riesling de Jidvei a luat mentiune...:)
Oricum ne puteti spune daca gamele acestea de export(First Cape, Wolfhouse, Terra Dacica) au vreun corespondent in intern?

Anonim spunea...

toate vinurile in gamele special pentru export sunt la fel ca gama V in Romania.
philip

alibus spunea...

Mie unul eticheta First cape imi place tare mult (cel putin in poze). Ma trimite putin cu gandul la Enduring Love.

George Mitea spunea...

Daa, bun film. Si bun roman. Totusi gama e englezeasca, e ca ocean's point sau daca crei de la noi romanian winecellars a lui Metro, sunt mai multi producatori din lume etichetati comun de un importator/retailer.

alibus spunea...

Ai sa razi poate dar am incercat 2 ocean's point made in Romania si sunt mai mult decat ok la pretul ala.

George Mitea spunea...

Si cine le face? Recas, Halewood, Oprisor?

alibus spunea...

Halewood.

George Mitea spunea...

Ah, acuma mi-a picat fisa. E gama One World. Un pinot noir si pinot grigio.

alibus spunea...

Si parca mai e si un Chardonnay, dar eu pe cele amintite de tine le-am baut.