@foto: Vestik, Mihai Oprea, Vinul.ro
Cramele Recas partea I: acesti Toulouse-Lautrec ai vinului de hypermarket
9 martie 2012. Galati- tren-Otopeni-strans mana Ciprian Rosca- aeroport-Timisoara- autocar-Recas-strans mana Philip Cox-cafea-plimbat prin crama. Curat ca o farmacie-vazut eticheta de vin pentru export cu harta Romaniei pe care apare un singur oras notabil- Galati:)
Intrat in sala de degustare- prezentare gama Castel Huniade- vinuri de 18 lei, gama catre va inlocui in viitorul apropiat Castle Rock si V-legends. Sticla-Pahar-mana-nas-gura-sticlou-hartie:
Riesling 2011 12%- sec- carcei de vita, ulei, gust ci fizz, mar, exotic, plin, seminte de floarea soarelui, tuse amarui, final dulceg cu impresii amarui de ierburi aromatice- 76
Feteasca Regala 2011- 12,5%- demisec- nas floral, flori albe, mar, usoare note reductive, gust acid cu tonuri fructate de caisa, piersica, para, corcoduse albe, nuante picante si vegetale de ardei gras- 77
Sauvignon Blanc 2011- 13,5%- demisec- flori albe, de salcam si lamaita, praf de cret, grapefruit. Gust greu, pe fondul zaharului, cu tonuri dulci-vegetal- acrisoare ca de tulpina de mohor, ananas supracopt, limeta. finish de peltea.79
Chardonnay 2011- 12,5%- demidulce- pepene galben pere, usoara nota de acetona. Corp plin (de zahar), cu piersica din compot si final de compot de pere. Daca ar fi fost mai acid n-ar fi stricat. 74
Rose 2011- 12,5%- demisec- aromatica puternica de fructe rosii (visine, fragi, capsune, coacaze rosii), un gust destul de acid, cu aceeasi amprenta aromatica, dar aparent dezechilibrat usor de restul de zahar consistent, care iese in fata mai ales pe final. similar cu cel de aici. 76
Merlot/Feteasca Neagra 2011- 14%-demisec- note cernelose, alcool, cirese, coacaze rosii, tanini fini, sfaramati, lemn parfumat, cu finish de visina si impresia ca aciditatea nu prea tine in frau zaharul rezidual. Puternic, cu mult fruct. 76-77
Cabernet Sauvignon 2011- 14,5%- sec- cernelos, cu tuse minerale de praf de creta, melanj de fructe negre de padure, ardei gras, lemn dulce, fructe confiate in contrast cu tanini verzi, betisoare parfumate. Serios, acid si demn, dar inca puber- 80 azi, 82 peste 6-12 luni, daca-mi iese pasenta.
Merlot/Pinot Noir 2011- 13,5%- demidulce- nasul e inselator, pare sec si nu te pregateste pentru dulceata din gura, are tuse de fructe din dulceturi&stuff, cu ceva aciditate dar nu suficient pentru clasa bizara din care face parte. 70
Nota: De precizat ca monumentul istoric Castel Huniade (din Timisoara) a fost restaurat cu sprijinul Cramelor Recas, si intamplarea face ca anul sau de constructie (1447) sa coincida cu prima atestare documentara a podgoriei Recas.
In ce priveste vinurile, trebuie sa observ croiala lor populara si democratica, cu multe demi (seci, dulci). Chiar daca toate sunt ok/bune, e ca si cum Toulouse-Lautrec ar fi pictat in locul ilustrului Le lit, afise stradale. Stati asa, de fapt, chiar a facut-o...:)
Dupa acest episod a urmat o masa luxurianta. As putea sa va descriu toate cele 5 feluri preparate maiastru, dar ma mai gandesc daca merita injuraturile pe care mi le voi capata. Tot asa vor urma Mondavi, Planeta, Nederburg, Cono Sur, dar si noua gama Cocosul (redenumita "Cocosul dintre vii"), Sole si doua Uberlanduri.
@foto: Vestik, Mihai Oprea, Vinul.ro
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu