Red Artisan 2009, Aurelia Visinescu

Acest cupaj de Dealu Mare, deja clasic prin compozitie- feteasca neagra, cabernet si merlot, cu indicatie doc-ct, are arome clare de tabac, bomboane de ciocolata cu lichior de visine, boia, condimente pudra, gustul e juicy, cu o amprenta vegetala, dar si cu tuse de ciocolata, coacaze, prune, usoare note de vanilie si piper, visine si porumbe pe finalul usor astringent. 14% alcool, din soiul "nu te vad, nu te cunosc" la 16-17 grade C, sau "uau, mama, o sa doara maine dimineata" la 22. Daca-l raciti un pic, o sa fie mai bine pentru toata lumea.  Si timpul petrecut in baric, deloc mic- 24 de luni, a fost bine folosit, fara a genera tuse prea stridente. 

As zice la  42 de lei cat face (la Evino.ro) sta binisor, cel putin pentru standardele romanesti. 83

PS: eu stiam ca Aurelia Visinescu e o personalitate mare a oenologiei romanesti, dar chiar atat de mare incat sa aiba o amprenta de 15 cm, nu credeam sa fie!

4 comentarii:

Dan spunea...

E un RPC bun pentru vinurile de la producatorul respectiv...si bine facut, fara tone de baric peste el.
In rest de eticheta parca tot tu spuneai la un moment dat: overbranding..:D

George Mitea spunea...

Da, parca e facut pentru corporatistii anglicizati, with an eye for blink-blink. Dar una-i una, alta-i alta: vinul e bun

Dan spunea...

Este. Si White Artisan mi s-a parut la fel de bun.
Si CS-ul de pe Anima e o lucrare frumoasa, desi ireal de scump...

George Mitea spunea...

Da, se fac vinuri bune pe la Sahateni.