E un Côtes du Roussillon, produs de
Maurel Vedeau, blend de grenache (50%), syrah (30) si carignan (20), cu repere usor de anticipat- rusu rubiniu de intensitate medie, picant, cu ierburi
aromatice, un corp mediu si nuante de fructe de padure. In rest: usor afumat, usor carnos, lasa in urma o impresie placuta de vin fructat, suculent. Are si niste taninuri in dotare, dar nimic de speriat. E un vin foarte bun (84 pct) la 15 lei, cat ii e vremelnic pretul in Penny (atentie! In XXL pretul e in continuare normal- 25 lei).
In afara de vin, foarte bun la pretul sau, trebuie remarcat numele chateau-ului. Sincer sa bei un pahar din acest rosu galgaitor si sa priveste cateva minute stirile de seara in care tot felul de guzgani politici sunt gabjiti din vizuinele lor, luati pe sus de DNA, e o reala placere pe care nu mi-as fi permis-o acum cativa ani. Nu stiu ce s-a intamplat, nici cu justitia romana, nici cu Penny de aduce mai nou vinuri din acestea bune si ieftine, dar e de bine.
Sa vezi figurile stupefiate ale baronilor si altor politruci prinsi cu mana adanc infundata in buzunarul Statului, atunci cand sunt impinsi pe la state de mascati sau procurori, indesati pe bancheta din spate al unui banal Logan, imi da un sentiment de normalitate chiar prin furtunosul anormal al situatiei. Prea multa vreme timpul si ordinea si-au iesit din matca, iar acum inundatia morala se intoarce incet incet, dar hamletian, in albia ei.
Pentru cei care nu inteleg legatura, sa amintesc ca cel mai important lucru, din punctul de vedere al teoriei politice, pe care
Montesquieu l-a lasat in urma sa, este conceptul de
separatie a puterilor in stat. Care incet-incet pare sa functioneze si la noi. Si din punct de vedere al vinului observ ca apare- dupa o lunga perioada in care pe piata vinului nu se intelegea om cu persoana- o ordine, un pattern.
Asa ca, eu unul, in micimea mea, socot ca totul e bine.
Trivia: intre autorul "Scrisorilor persane" si vin mai exista o legatura: omul s-a nascut in Bordeaux, la Château de La Brède. A detinut si Château Bisqueytan cu viile sale. A fost un administrator bun al averii familiei, marind constant proprietatile si preocupandu-se de starea plantatiilor.
Multam, Ciprian, pentru tratatie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu