Cand am citit denumirea acestui vin mi-au venit in minte niste imagini. Sigur, in realitate este vorba de cele trei brate ale Dunarii, dar sa dam dovada de imaginatie.
Trei brate. Ah, anecdota cu Alexandre Dumas care citeste in fata publicului un pasaj din noua sa carte cu muschetari: "puse o mana pe spada[...]si cu una pe balustrada[...] si cu alta facu o reverenta catre doamna". La care un critic din public ii atrage atentia ca muschetarul din text are cam multe brate. Si scriitorul ii arunca cea mai plina de dispret privire si-i spune "dragul meu, n-ai pic de imaginatie!"
Apoi, ar mai fi dialogul dintre Logician si Batranul Domn depre labutele pisicilor, in care perfect logic se ajunge la concluzia ca cele daca doua pisici au sase labute exista mai multe posibilitati. Cum ar fi sa aiba cate trei fiecare, sau una patru si celalalta doua sau chiar o pisica cu sase labute si una fara niciuna. Oricum deductia e fost intrerupta de rinocerul care calca in picioare pisica.
Vinul in sine e mai putin absurd si ne ofera un "nas" de para si lamaie, o adiere florala, parfumata, specifica tamaioasei. Gustul e initial viguros, cu textura de zarzara nu prea coapta si limonada. Lasa in urma un usor iz salciu, care face sete. Deci se...auto-bea. E si un pic cam prea citric. Cine stie, fiind proaspat imbuteliat, poate se va domoli in timp.
Trei Brate este un cupaj de feteasca regala, feteasca alba si tamaioasa romaneasca, etichetat demisec, desi avand in vedere aciditatea, acest fapt ar fi doar cu mare greutate sesizat gustativ.
De unul singur e cam dificil de imblanzit, dar cum s-a nimerit sa-i dau cep in ziua in care toata Romania a mirosit a peste fript (adica Bunavestire) pot sa spun ca n-a curs rau la vale. A contribuit si procentul moderat de alcool: 12,3%. Am inteles ca va costa undeva in jur de 25 de lei. Eticheta de fata e in stadiul beta, adica asa sper.
In incheiere, iata alte lucruri cu trei brate:
Jean Auguste Dominique Ingres
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu