Floare de luna 2013 Cramele Halewood: feteasca alba si feteasca neagra
Feteasca alba 2013 "Floare de luna" Cramele Halewood. 13% alc.
Iata un vin pe care l-am apreciat inca de la lansarea din primavara, de la Goodwine. L-am apreciat cu atat mai mult cu cat l-am achizitionat la un moment dat cu 18 lei (din Carrefour? Am si uitat) desi pretul standard este 27-30 lei. O feteasca alba de Sebes-Apold, maturata in butoaie de acacia (salcam suna prea neaos). Floral, cu litchi si grapefruit, corp rotunjor, cu pastise moderat vanilate. Vin serios dar si foarte placut. Are un usor rest de zahar, dar aciditatea buna, specifica zonei, pe de o parte si baricul- de cealalta parte- fac aspectul greu de detectat. Vinul a obtinut medalie de aur la CM Bruxelles si nu asa cum arata "banutul"- mare medalie de aur. Cred ca e o incurcatura la mijloc. 84 pct.
Floare de Luna este urmasa gamei Private Reserve. Sincer, dpdv al denumirilor comerciale, e un progres. Nu cred ca eram singurul bulversat de gamele numite reserve, doua feluri de special reserve si peste toate- private reserve.
Avand in vedere ca special reserve s-a redenumit in "floarea soarelui", presupun ca cei de la Halewood vor sa acopere toate cele 24 de ore ale zilei, sau sa atraga atentia "pasarilor de noapte" cu florile de noapte (apropos, chiar exista o "moon flower", floare exotica traitoare prin America de Sud).
Feteasca neagra 2013 "Floare de luna" Cramele Halewood, 13,5%.
Sora rosie a albei transilvane e un DOC Dealu Mare, tot medaliata cu aur la concursul amintit, tot purtand bulina gresita. Si aceasta are pretul standard de 27-30 lei, in majoritatea hypermarketurilor. E un vin robust si fructat. Arome clare de fructe negre si rosii, impresii picante si vanilate, continuate in gust sub impresia de magiun de prune, cu taninuri prezente, dar dulci. Un vin care transmite o remanenta glicerinoasa. Si acest vin e catalogat demisec (din informatiile de la producator, pentru ca eticheta nu poarta aceasta mentiune- nici nu este obligatoriu, in caz ca va intrebati), insa nu e foarte evident, deoarece vinul este echilibrat. Un efort comercial solid, in linia usor merlotizata cu care ne-a obisnuit Halewood. 83 pct.
Etichete:
20-40 lei,
80-90,
feteasca alba,
feteasca neagra,
Halewood Romania,
Romania
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu