Unsorted (Aprilie 2013, add-on): Tohani, Segarcea
Mosia de la Tohani Sauvignon Blanc 2012. Ma asteptam sa fie ceva mai exuberant si mai elegant, avand in vedere ca pretul "intreg" e de 25 lei. Asa, vorbim de un vin cu oarecare exotism si tipicitate in nas, dar care gustativ e foarte "ascutit" si rustic, in sensul ca aduce ceva din astringenta si amprenta vegetala a unui vin alb de tara (si nu dintr-o parte a ei cu traditie in facutul vinului), dar si pentru ca alcoolul sare miseleste in spate. Se poate bea, dar nu cu mare placere. Sta si acuma undeva prin bucatarie. Pare dezechilibrat, nici dopul nu e de calitate. 72.
Tamaioasa Romaneasca Sec 2011 Domeniul Coroanei Segarcea, 27 lei. Medalie de aur la Vinalies, imbuteliat 12.01.2012, lot 1. Aromatic e de intensitate medie, cu arome florale, pere, si daca se incalzeste suficient iese si boaba de strugure. Gustul in schimb este extrem de impetuos si liniar, citric- limeta- si termina amarui-vegetal. Nu amarui de grapefruit, ci mai degraba frunze de papadie sau andive. Niste andive stropite cu zeama de lamaie. Si usor piperat, spicy pe finalul-finalului. Am mai avut intalniri ciudate cu aromate vinificate in sec, iar aceasta tamaioasa e acolo pe lista. Avand in vedere ca e un vin medaliat cu aur la un concurs international, ma gandesc ca poate e ceva in neregula cu mine. Dar pana se va dovedi asta de o comisie medicala acreditata: 77 pct.
Etichete:
20-40 lei,
70-80,
Domeniul Coroanei Segarcea,
Romania,
sauvignon blanc,
tamaioasa romaneasca,
Tohani
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu