PS: daca procentul e 65% pinot si 35% feteasca, de ce e feteasca prima pe eticheta?
PS2: daca procentul de pinot gris e doar 65% de ce diversii comercianti online listeaza vinul ca fiind 2011?
Azi nu avem asocieri culturale. Stiti voi de ce .
Acest blog exprima opiniile autorului in legatura cu unele produse comerciale. Autorul nu este degustator autorizat, specialist, sau orice alta forma de calificare profesionala in domeniul oenologiei, nu lucreaza in domeniu si nu comercializeaza produsele descrise. Opiniile critice cu privire la produse se refera exclusiv la exemplarul evaluat si nu la intreaga gama de produse si servicii puse pe piata de producator, importator, distribuitor. Bla Bla Bla
Ati terminat de citit randurile scortoase de mai sus? Bun! Vreau sa va mai spun ceva: daca vreun vin mi-a lasat o impresie proasta, prost va fi tratat pe blogul meu. Si daca vreun producator se simte nemultumit, ii spun sa-si foloseasca nemultumirea pentru: 1. sa faca un vin mai bun; 2. sa-si traga de urechi reteaua de distributie; 3. sa aiba grija unde le vinde. Pe mine nu ma intereseaza ca vinul din paharul meu e prost deoarece n-a fost bine pastrat in supermarket sau ca a fost transportat catre magazin la -30C. Ma intereseaza doar ce scrie pe eticheta in dreptul producatorului. Sa-si asume produsul, dupa cum imi asum si eu cele spuse!
Mda, ce sa spun, chestiile scrise de mine sunt ale...mele. Ma indoiesc ca sunt atat de minunate incat sa si le insuseasca cineva. Daca totusi unii dintre cititorii mei sunt bestii cu intentii samavolnice, le urez sanatate si le amintesc ca exista legi si alti demoni care pedepsesc utilizarea neautorizata a "operelor" scrise de altii.
6 comentarii:
Deci ai trecut peste adversitati si mici neintelegeri...:)
Este un vin foarte reusit si superbine construit. Si mie imi place mult. Mai au Cuvee Petit un sauvignon imbuteliat de curand, reusit si el...
Vinul e una, mi-a placut. Neindoielnic Ghislain Moritz a invatat in facultate. Bravos!
O floare frumoasa, intr-adevar, insa pana la a se face primavara mai e ceva de lucru. Nu ma refer strict la acest producator, insa daca ai un vin bun care poate se apropie de 55 de lei ca valoare, trebuie sa le ai si pe celelalte mai... mult prea putin reusite la fel? S-o fi sarit vreo clasa la scoala aia :)
E, tinand cont de materialul cu care se lucreaza eu zic ca este de bine. Cel putin acesta si Cuvee Petit isi merita banii...restul sunt intr-adevar mai scumpe dar e greu sa ai aceeasi calitate pe tot portofoliul la o crama infiintata de curand. Si oricum politica de pret nu cred ca tine de Ghislain...ce e cert insa este ca omul stie meserie.
Tinand cont de materialul cu care se lucreaza cred ca e foarte important sa-ti vezi lungul nasului cand arunci in piata niste preturi absurde (ca m-am enervat!). Un chiolhan-doua la crama nu te face mare, indiferent cum te cheama si ce tip de var ai folosit la tencuieli. Conditiile climatice in zona sunt suficient de variate de la an la an incat sa-ti taie avantul pionieresc de moment. In acelasi timp sunt diferite de "marea masa", si de cele mai multe ori in sens negativ, asa ca, dupa ce vom vedea o calitate decenta vreo 4-5 ani, o sa putem generaliza. Pana atunci, in opinia mea, acesta ramane cam singurul vin care iese in fata. Petit nu m-a dat pe spate la targ.
Si cine isi vede lungul nasului la noi? Acest vin cred ca isi merita banii, dar nici feteasca regala (2010), si cu atat mai putin cramposia(2010) nu mi s-au parut vinuri care sa justifice pretul.
Trimiteți un comentariu