Ieftine si nesortate: Khan Krum merlot, Cimarosa chenin blanc, feteasca regala Castel HuniadeKhan Krum Merlot 2010 din Bulgaria. Un vin entrylevel destul de corect lucrat, un merlot decent, recognoscibil. Cu vinozitate aromatica, fructe negre, cireasa neagra un finish de dulceturi, pare un demi. Dar baubil. Vin de 5-7 leva. 75.

Cimarosa Chenin Blanc 2011, vin din Africa de Sud, 9,99 in Lidl. Acestea nu sunt vinuri pe care le cumperi cu scopul de a fi delectat. Un fizz detectabil vizual care nu aduce beneficii, potentand arome nu tocmai placute, de agurida. Gust acid, subtire, vin de sete, de caldura. Interesant ca odata ridicat dioxidul, vinul se rotunjeste, iar zaharul rezidual produce o impresie de fruct exotic copt si devine chiar suportabil.73

Feteasca Regala Castel Huniade 2011. 13 lei. Chiar daca zaharul rezidual e usor prea evident in gust, acest vin ramane un preferat de-al meu pentru segmentul low-cost, mese familiale, pestrite. Mar parfumat, cirese albe, corcoduse, si o coloana vertebrala amintind de zeama compotului de piersici, bine temperata de zeama de lamaie. Daca tot il apreciez de ce sa-l las la 77?  Pana la urma punctajul trebuie sa reflecte si potentiala memorabilitate. Deci...80.


0 comentarii: