Cuvee Alexandru 2007 SERVE revizitat

foto: vestik.ro
Am gustat acest vin in decembrie 2010, chiar la crama, in Ceptura. Mi s-a parut un vin comparabil cu Charlotte, care tot in 2007 s-a ridicat, dupa mine, peste celelalte cuvee-uri din serie. 
M-am gandit sa repet experienta, mai ales ca am tot felul de fantome prin pivnita chateau-ului (a se citi debaraua) care trebuie exorcizate grabnic.
Nu de alta, dar in curand cele 6000 de sticle in care a fost imbuteliat vinul vor trebui puse la vanzare, iar placerea de a bea un vin foarte bun, care nu e inca pus pe piata se va diminua. Ar fi si pacat sa mai astepte, vinul fiind destul de expresiv inca de pe acum. Ar fi culmea sa-l pui pe piata in afara unei ferestre de oportunitate. 
Cabernetul (cu ceva feteasca pe langa) s-a schimbat destul de putin fata de 2010, s-a rotunjit bine, aciditatea s-a domolit, fara a lipsi insa, si singurul aspect nou ar fi aparitia unor tuse sangvinice si de carne maturata, usoare note de sapun de masline. Ceea ce e de bine, inseamna ca vinul evolueaza. In rest "miere, elegant,  rosu-rubiniu intens, piele, tabac, fructe dulci, taninos dar feminin, lemn, vanilie, scortisoara, cireasa neagra, coacaze, afine, si usoare note de eucalipt", cum ziceam la fata locului acum aproape doi ani.
As vrea sa atrag atentia si asupra finalului plenar, nesfarsit, potentat de taninurile nisipoase si dulci. Cred ca vinul mai are cel putin 5-7 ani in fata, rastimp in care poate deveni si mai complex. 90 pct. Desi m-a facut sa ma gandesc ca cele 87 pct pentru Charlotte 2007 au fost prea putine.

0 comentarii: