BBdV ep. 19 Marston's Oyster Stout, O bere cam...fishy

Stout e o bere britanica (si irlandeza). De exemplu, Guinness este un stout. Insa exemplul de fata e pur englezesc. Dintre aceste stout, "oyster stout" se numeste asa din pricina aromei de stridii pe care ar trebui s-o aiba, precum si a faptului ca aparent este o asociere culinara propice. Desi cine Dumnezeu bea bere la stridii? 
Are o culoare maro inchis, opac, spuma crem, carbonatia nu e prea energica vizual. Olfactiv porneste bine, prin tuse de caramel, malt si fructe confiate se simte si un iz salin, litoral, de unde presupun ca apare stridia in scena. 
Gustul e dezamagitor, apos, fara carbonatie care sa sustina amaruiul de hamei si aparenta cremoasa de naut, aparenta zic, pentru ca fata de alte stout cremozitatea acesteia e o gluma.
Finalul e afumat, crocant, dar se duce rapid. In rest e baubila, nu zic nu, e moderata la 4,5% alcool, dar nu face banii, clar. Cel putin aceia pe care i-am platit eu, adica 8 lei in Kaufland.
2,5 capace.

5 comentarii:

BogdanC spunea...

Sincer, berile englezesti nu fac banii ceruti pe ele. Sunt genul ai baut una, apoi treci pe filiera germano-belgiana.......

George Mitea spunea...

Hm, nu-i chiar asa. Hobgoblin si Splitfire mi-au lasat o impresie buna. Apoi, nu stiu cum se face, in ultima vreme au aparut multe-multe beri, de parca e un concurs intre importatori. Asta e bine.

BogdanC spunea...

Spitfire am incercat si eu. Nu a fost rea. Slabuta (ca tarie). Dar sincer sunt beri mult mai bune la banii astia (in jur de 7 lei pe la Carrefour) si chiar mai ieftine. Hobgoblin am vrut sa iau dar avea un colorant la ingrediente si am renuntat.

George Mitea spunea...

Acuma nu taria trebuie sa fie un argument sau impediment:)
La Spitfire olfactiv lucrurile stateau minunat, un miros foarte placut, complicat. Iar la Hobgoblin sa stii ca n-am remarcat prezenta altor treburi pe eticheta. Sunt destul de atent cu detaliile astea, in fond din acest motiv nu cumpar o serie de beri belgiene sau alsaciene. Dar e posibil, nu bag mana in foc

George Mitea spunea...

Am verificat: nu contine coloranti, parol!