Cabernet Sauvignon "Romania Pitoreasca": alt vin, alt vin
E un vin sec de 13,5% alc, DOC de Urlati, Societatea pentru promovarea vinului srl, fara an (imbuteliat in vara lui 2010), costa 10 lei. Asta ca sa-mi triez din start cititorii.
Vinul are o culoare frumoasa, rosu intens, in nas te izbeste o aciditate volatila care te face sa tusesti (credeti ca glumesc, nu?), si lemn parfumat (asta scrie si pe eticheta). Dupa o inghititura m-am oprit. Poate am trecut eu pragul de la care nu exista intoarcere, dar pur si simplu nu mai pot incerca orice. De fapt, de cumparat le cumpar, de baut nu le mai beau. O prostie, nu?
Tanin? Checked! Aciditate? Checked! Un gust de "verde" cam indigest? Checked! Usoare note reductive? Checked!
Acuma sa nu credeti ca e de nebaut. O mancare "grea"(sosuri, condimente) ar putea acoperi defectele. Doar ca de fiecare data cand mai cumpar un vin ieftin care fatalmente nu impresioneaza, ma intreb de ce oare n-am cumparat o sticla de Montepulciano Casa Demonte?
Si Jiminy da raspunsul, acelasi de fiecare data: problema nu-i sa fie vin, ci sa fie un alt vin, alt vin!
67 pct.
Etichete:
60-70,
sub 20 lei,
varietati straine,
vin rosu
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
13 comentarii:
Oioi, George, iar treci prin ACEA faza? :))
Stiu la ce te referi, da nu:) Uite ieri ca sa nu adorm neimpacat, am desfacut chardonnay-ul theia de la halewood care mi-a confirmat fara probleme impresia excelenta de la Azuga. Deci problema nu-i la mine, e la ei:)
si eu tind să cred ca e la ei. am baut două vinuri ale Societatii de promovare. prima Fetească-din gama Romanian Wine a fost o dezamăgire de 25 de lei. a doua, din gama Romania Pitoreasca a facut cei 10 lei.
S-o vedem si pe dumneaiei, feteasca pitoreasca, ca astepta si ea cuminte. Mi-ar face placere sa iti confirm parerea. Ca nu de vinuri bune de 1 mil avem acuta nevoie, ci de cresterea calitatii la vinuri din liga mica. Aici e problema.
si mie mi-ar placea. dar mai curios sunt sa vad ce gasesti in sticla ta. o alta problema si nu doar in liga mica, e constanţa. plus ca la vinurile Societatii de promovare nu e mentionat anul.
Asta cu anul e usor ciudata. Sigur legea permite, sau mai degraba interzice sa treci anul pe un vin care are mai putin de 85% dintr-un an anume. Dar totusi e un DOC, are holograma, indica o anumita calitate...
nu stiam prevederile legii. rezulta ca e posibil sa fie un mix de ani. asta nu e neaparat rau. dar sigur ar fi bine sa te informeze.
Din pacate, dupa parerea mea, anul, chiar si pentru DOC-uri, intra in lista informatiilor facultative ce pot aparea pe eticheta.
Pai, tipul de vin (sec, demi, etc) e facultativ, anul e facultativ, soiul de struguri e facultativ, urmeaza sa cumparam si noi mai...facultativ.
Cred ca nu trebuie sa ne facem griji pentru inscriptia 0.75 :D
Nu, aia ramane ca se platesc taxe si impozite in functie de ea:)
Pe de alta parte, la unele, si indicatia "vin" ar putea fi optionala.
Ce ma sperie cel mai tare e ca tot baietii astia de la Societatea de promovare a vinului sunt cei care au scos si acea Feteasca Neagra Paganus pe care am ridicat-o in slavi acum doua saptamani. Ma rog, alt soi, alt an, alta gama de pret... dar de ce sunt unii care la 10 lei reusesc sa scoata vinuri mai mult decat decente?
N-ar trebui sa te sperie, ci sa te bucuri ca vinul lor te-a facut sa te simti bine. Sper s ama bucure si pe mine cand il voi gusta. Vinul lor mega-ultra Incantation e bun, chiar destul de bun. Cabernetul acesta insa... acum un an si ceva n-as fi fost atat de precaut, as fi tunat si fulgerat, acum e doar un alt vin ieftin care nu are nimic deosebit, ba chiar se putea si mai bine. Uite, chiar acum am mai incercat o inghititura din sticla desfacuta acum doua zile. S-au dus, cum era de asteptat, notele reductive dar taninulul verde tot te alunga de langa pahar. In fine, poate or fi unii carora le va place, dar nu-i pt. mine.
Trimiteți un comentariu