Restul vinurilor de la Familia Petru

Kerner 2013 din struguri de la Villa Vinea. DOC Tarnave. Un nas rezervat, vinos, rustic, vegetal și cu timide flori de câmp,  mere verzi. Gust propunând o impresie fibroasa, de caisa nepoata și mere granny Smith. Culmea e ca gustul dulceag de mar golden este foarte persistent. E un cu totul altfel de vin decat cel de la Villa Vinea. Ramai usor descumpanit. Fiind mai altfel raspunsul la intrebarea "e bun?" e variabil. Mie nu mi-a placut, mi s-a parut greu de baut, dar sunt sigur ca exista un public pentru el, nu prea mare deoarece exista doar 400 de sticle ramase:)

Pinot Noir rose 2013. DOC Tarnave. E un vin demisec, portocaliu, cu aroma concentrata de trandafiri, cirese si capsune. E un vin curat, bine lucrat, insa e nitel greoi. Poate fi potrivit pentru bautura de vara a romanului, atunci cand nu bea bere. Da, cuvantul acela al carui nume nu poate fi rostit:) 1831 sticle.

Trifon 2013 este un blend demisec de Feteasca regala si Riesling italian, DOC Lechinta. Grepfrut, mere golden, din nou o rusticitate familiara, moderat sub aspectul nivelului de alcool. Si acesta pare a fi potrivit pentru cel al carui nume nu poate fi rostit. 1131 sticle.

Evident cand am intitulat post-ul "Restul vinurilor..." m-am gandit la Pinotul vinificat in alb, de care va ziceam acum ceva vreme. Acela e cu o lungime in fata celorlalte vinuri de la crama familiala din Tarnaveni. 
In jur de 20 lei la comezi-sampanie.ro







0 comentarii: