Sauvignonasse este de fapt Sauvignon vert sau Friulano in Italia. Este des confundat cu Sauvignon blanc, mai ales datorita morfologiei plantei si a frunzelor. Dar vinul e cat se poate de diferit. Daca la Sauvignon blanc vorbim de un vin semiaromat, la Sauvignonasse vinul e mult mai rezervat aromatic, aducand mai degraba izuri florale si minerale. Cum il mirosi te izbeste un iz mineral pronuntat, ca de pietre ude, cap de chibrit, treburi de soiul asta. Din adancuri se ridica o aroma de mere verzi, care nu prea lasa locul la altceva. In gust e cat se poate de crocant, in sensul unei muscaturi zgomotoase dintr-un mar verde si tare. Finalul e destul de lung, usor picant. In timp aroma minerala se disipa, lasand sa se intrevada ceva flori albe si fructe mai galbene si pe cat der coapte se poate la 0,8 gr/l de zaharuri. Stati linistiti, citricul dezlantuit nu pleaca nicaieri. Eu zic sa-l primiti inauntru si sa-l omeniti cu ceva de mancare. O saramura nu prea picanta de crap salbatic, par exemple/zum Beispiel.

0 comentarii:
Trimiteți un comentariu