Bravos, Monser Metro!

Buna sa-ti fie inima cum ti-e cautatura, straine!
Remarc ca, desigur nu datorita mie sau celor 20 de vizitatori zilnici, ceva s-a schimbat! Metro si-a lansat gama Romanian Winecellars (doar etichetele- de altfel, destul de interesante, "florale"- amintind de unele beaujolais-uri- sunt produse pentru ei, vinul se gaseste si sub eticheta diversilor: Tohani, Vincon, Speed Husi, Oenoterra, Senator Foscani, etc). Vinurile sunt in marea majoritate neaose, adicatelea: feteasca alba, regala, neagra, babeasca, zghihara, sarba stiti voi, astea de care scriu eu!
Apoi, mare lansare mare- gama de vinuri Monser (moncher) de la Senator Focsani, moshite de un specialist sud-african, David Lockley, si brand-uite de George Moisescu. Etichete caragialesti, cu doi branzovenesti cinstindu-se de zor, sub titulatura: "soiuri pure romanesti pentru boieri si obrazuri subtiri". Sa mi se umple inima de bucurie, si sa dea pe afara, nu alta, cetitorilor cilibii! Monser gazduieste aceleasi soiuri romanesti ca si Metro, plus babeasca gri- o raritate in zilele noastre! Eu unul am avut ocaziunea de a sorbi un astfel de vin, de la SCVV Targu-Bujor, la un spritz birocratico-festiv, si am ramas surprins de "baubilitatea" deosebita (am pus ghilimele pentru nebautorii cititori de dex), pe langa o oaresce, surprinzatoare!, finete.
Bineinteles, am sustinut iar, din nou, iarasi, inca o data, din firavul buzunar- producatorii de vin din soiuri romanesti! caci nu m-ar invrednici si pe mine, sarmanul, cu nitzcaiva sticle de protocol- ca, de! Familie mare! Retributie mica...
Deocamdata nu stiu ce gust au, dar cand ficatul meu se va intoarce la serviciu, parol! nu-i vom ierta pe vrajmasi! Vom scrie mai pe larg despre dumnealor, acestia! O semnam si-o dam anonima! Dixit!

15.09.2009: A se citi si concluziile, cam amare(de la sulfiti): aici si aici

3 comentarii:

Mihnea Mironescu spunea...

Am degustat şi noi o Băbească Gri din seria Monşer şi nu m-a entuziasmat chiar deloc. N-a fost rea, însă soiul ăsta nu cred să merite mai mult decât expunerea într-un muzeu al vinului românesc - aviz lui Cătălin Păduraru, care avea o fantezie cu un astfel de muzeu! Dar nu te supăra pe mine prea tare... :-)

alibus spunea...

Si eu am baut acelasi vin de care zice Mihnea. De fapt era chiar aceiasi sticla :)) iar parerea a fost cam aceiasi. Am inteles insa ca ar fi altele mai promitatoare prin oferta celor de la Senator.

Legat de vinurile lansate de cei de la Metro ce sa zic? Le-am vazut si eu in catalogul lor si etichetele mi s-au parut interesante, dar carcotasul din mine zice ca seamana cumva cu astea (1 , 2). :D

George mitea spunea...

nu-ti trebuie multă imaginaţie să asociezi vinul uşurel cu motive florale. Seamănă intradevar. Iar depre calitate La zece lei ce să aştepţi...să ne gândim la mustoasa wine princess. Spre deosebire de alte mustoase e un exemplu cum vinificarea bună face dintr-o vita mediocră un vin ok. Se poate şi cu altele. Scris pe tel.