Feteasca Neagra 2008, Maiastru

"Si-am zis verde de albastru,
ma doare un cal maiastru,
si-am zis para de un mar,
minciuna de adevar"

Nichita Stanescu


Feteasca Neagra, 2008, gama Maiastru, Crama Oprisor, Carl Reh, 17 lei. Poarta o “esarfa” pe care scrie “recomandat de Vinul.ro”, fapt onorant de obicei.


Note de degustare: fructe de padure, condimente (scortisoara), o aciditate ridicata ilustrata pe interiorul paharului, corpolent, continut decent de tanin, finish scurt, cam tanar si necopt la minte ca un elev de clasa a 12-a care nu s-a hotarat inca la ce facultate sa mearga din toamna. Ar mai fi trebuit invechit in butoi un an-doi.

Un vin care ma intriga. E ceva de capul lui cu siguranta, dar parca prea s-au grabit sa-l arunce pe drumuri. Ii mai trebuiau cativa “ani de-acasa” pentru a se exprima pe deplin. Apoi denumirea gamei anunta asteptari pe care nu le poate satisface, ca progenitura razgaiata a unui tata celebru.


Notele de degustare ale d-lui Bogdan Rusu:

“Fructe de padure (mure, afine), ceva note de scortisoara si/sau cuisoare - impresie vaga de vin fiert, insuficient de matur. Un vin inca nu de ajuns de corpolent, postgust agreabil, desi scurt, care anunta un vin satisfacator peste vreo 2-3 ani. Un vin inca neasezat, cam denivelat

0 comentarii: