Un zambet pe zi: Superoferta!!! Cumpara ACUM cu 74 lei in loc de 61!!!

Citesc in Vinul.ro o oferta promotionala de Craciun de la Cramele Rotenberg: Menestrel+Rapsod in cutie de carton-74 lei. Ciudata promotie avand in vedere ca Menestrelul face 37 de lei, asta daca nu-i 2+1 sau redus la 20 de lei in Carrefour, Real &Co, iar Rapsodul 19 lei, asta daca nu e supus si el diverselor reduceri. Deci sa recapitulam: 37+19+5 lei cutia de carton (presupun, nu poate fi mai mult, oricum) = 61 lei. Ciudata promotie. Iar daca accesam alte pachete gen Emeritus+Rapsod diferenta este si mai mare. Deci ia oferta, neamule! Sau nu.


edit  10.12.2012:  in Carrefour. Menestrel -27 lei. Rapsod 16 lei. Impreuna 43 lei. 


edit 12.12.2011: (informatii via Cramele Rotenberg) Pretul cutiei este de 74 lei, dupa cum urmeaza Rapsod-19 lei+Menestrel 35 lei+cutie lemn 20 lei. 


PS: Asadar responsabil pentru aparenta disproportie de pret este pretul cutiei.  Pretul vinurilor este mai mult decat corect in conditii normale (fara promotii de hypermarket). N-o sa incep o alta discutie despre pretul si materialul cutiei, intrucat ar fi despre o alta industrie:) Si nici despre ce cred cei de la Rotenberg ca inseamna "oferta", care in acest caz nu este decat suma elementelor componente. 



14 comentarii:

Ciprian spunea...

:)) Marketing-ul romanesc nu cunoaste limite!

costel spunea...

dar nu e prima data cand se intampla asta, producatorul respectiv a mai facut-o si anii trecuti (in alte combinatii de vinuri, ce-i drept..).

Dan spunea...

Politica de pret la Rotenberg este recunosc o nebuloasa si pentru mine...acum vreo 2 luni am luat Notorius din Carrefour la oferta cu vreo 20 si ceva de lei, parca. Plus alte oferte bune de la acelasi producator. Vinurile le inteleg, marketing-ul nu prea...recunosc, parol!

George Mitea spunea...

Dragilor, eu acuma am vazut citind oficiosul:)As fi curios sa stiu daca in anii trecuti a functionat. Daca da, jos palaria!

Dragos spunea...

Ha! Poate patesti si tu ca George in episodul cu soup nazi: "No Rotemberg for you! Next!"

George Mitea spunea...

@Dragos: don't quite get it. Seinfeld? Desi nu-i nicio regatura cu etnia. Doar cu practici de marketing:)

Dragos spunea...

Da, Seinfeld, episodul cu arabetele si cu supa. George face ce nu trebuie (cere paine) si nazistul nostru se isterizeaza: "No soup for you! Next!" Asa si cu tine, scrii ce nu trebuie - "No sampling for you! Next!"
Mi-a placut postu' tau de acum cateva zile cu rostul pe lume a bloggerului.Poate il continui cu unul despre cititorii si postangii de blog.

Dragos spunea...

Ha, ha! Asa mai zic si eu marketing: zice saracul blogger ca crr ca mrrr vineri, si luni lauda oferta incredibila pe care n-a avut suficient spirit s-o patrunza de la inceput. Biet ignorant :)) E ca si cum ai face un pachet promotional cu 1 Logan + 1 garaj la 15000 E. La Logan ai discount de 90%, restul fiind pretul garajului.
Deci: "Again sampling for you!" :)))

George Mitea spunea...

Dragos, esti prea malitios. E posibil ca respectiva oferta sa fie corecta. Din punct de vedere al vinurilor e corecta, pretul cutiei mi se pare mare, dar e posibil sa fie real, nu ma pricep la ambalaje.
Totusi eu unul n-as da niciodata 74 de lei pe aceste doua vinuri, fie ele la cutie de carton(cum apare in poza) sau de lemn(cum se pare ca este, pana la urma). Asteptarile romanesti despre o "Oferta" sunt altele decat pretul normal al produsului ofertat din nou, ci reduceri, 2+1, etc. Ironic este ca chiar in momentul cand a debutat aceasta oferta in Carrefour pretul era cel de mai sus- 16 si 27. Ma gandesc ca pentru oamenii grabiti (si prosperi), pentru care diferenta dintre 40 si 74 e exact cat cea dintre 0,6 lei si 0,9 lei, pentru mine, o fi intradevar o "oferta". La care(din nou e o presupunere, luati-o ca atare), apropos, mai vin si 20 de lei curierat.

Dragos spunea...

Te intepam amical... Ma mira cum dracu Finlandia poate sa se duca in 35 si Grant's, Balla.. &co in 30 lei in supermarketuri si posircutele noastre sa ramana incremenite in pretul lor ridicol. Aveai dreptate cu vinurile ieftine occidentale: am incercat vreo 4-5 din categoria 1,5-2.5 e cumparate bezmetic si surpriza a fost cat casa: toate au fost baubile, ba unele chiar bunute.

George Mitea spunea...

Dragos, pentru raportul pret/calitate al vinurilor romanesti, pe langa producatori(care-s primii vinovati) mai trebuie sa adaugam si gustul&cultura consumatorului. Daca lui i se pare buna grasa de Cotnari si o bea spitz la friptura de vita, ce sa mai comentezi...
Sa stii ca e ciudata scaderea pretului la spirtoase. Daca iti mai amintesti, acum 4-5 ani un Jack era dublu in Romania fata de afara, si asta fara a avea legatura cu accize&stuff. Ma gandesc ca poate piata spirtoaselor e mai alerta, jucatorii mai competitivi.

Dragos spunea...

Apropos de cultura... M-am uitat recent la un film britanic excelent (The Trip din 2010, despre un food and wine trip) unde am auzit o replica esentiala cred pentru consumatorul de vin occidental: "Cand beau vin -spunea unul din personaje- ma simt sofisticat".

George Mitea spunea...

Distractiv film. Coogan...
Pai de aia bem vin si noi:))

Dragos spunea...

Simpatic omu... Un fel de Sideways in varianta britanica.