Vinul.ro nr. 44 mini:)

Revista favorita si-a schimbat formatul. E mini. Aduce cu National Geographic, daca v-o imaginati. Amu', mie imi place,  pana la editia de buzunar mai e un pic:) Ma gandesc ca e mai ergonomica in cluburi si restaurante.
"Din respect pentru consumatori" scrie pe coperta si o domnisoara bruneta cu ochii gri ne zambeste gingas. E vorba de Premiile(si concursul) Vinul.ro. Editorialul lui Cezar se refera la acelasi eveniment are un titlu elocvent : "Pe o mare-nspumata, un vapor naviga: par-parr!". E vorba de jalea din categoria de pret 2-5 euro. Pe cateva pagini se intinde un overview al evenimentului, inclusiv cu poze pentru medaliate, ca sa le recunoasca omul daca le vede pe undeva, dar si cateva randuri scrise chiar de juratii evenimentului in frunte cu Caroline Girby MW.
Se trec in revista cele trei evenimente de toamna: Vintest, Provino (consemnat de subsemnatul) si Goodwine. Valentin Ceafalau ne ofera imaginea unei verticale Cuvee Charlotte.  Descoperim un profil al lui Iustin Urucu, winemaker la Vinarte (pe partea olteneasca). Vinurile italienilor de la Zonin, aduse la noi de Heinrig, sunt trecute in revista, culminand cu Barbaresco, Barolo si Amarone- toate de peste 90 pct. Cosmin Grozea ne impartaseste experienta sa in Piemont, Alfred Binder ne prezinta notele de dezgustare de pe contraetichetele vinurilor romanesti.
Recomandarile subsemnatului se gasesc la pagina 48 si sunt: Rose Eclipse 2010 Basilescu, Cuvee Ave 2011 Vinicola Averesti, si Cabernet Sauvignon Rose 2010 Patrician Vifrana srl.

0 comentarii: