Rozeul Frunza ca rozeul, da' sa vedeti cabernetul!


“Nota de degustare a editorilor Vinul.Ro:
Notele de visine amarui, ardei verde si menta ii confera acestui vin un profil aromatic deosebit, cu o tipicitate de invidiat. Gustativ sta foarte bine, taninii bine integrati, asezati si sobri, dandu-i consistenta. Pe final se simt note de visine amarui, marmelada si condiment. Aciditatea ridicata ii promite o viata destul de lunga.”
Asa este, dragii mosului! Ce pot eu adauga ar fi ca acest vin are o textura lactata, de tip sana. Nu iaurt. Pentru iubitorii iaurtului pot recomanda niste carmenere chiliene sau sau shirazuri australiene:)  Alcoolul, deloc de neglijat: 14%- este bine ascuns sub aciditate si fruct. 
E gustos, cu un final persistent, glicerinos- dulce-amarui. Mi se pare o mare reusita pentru categoria sa de pret si confirm, daca are cineva nevoie, ratingul de 80 pct, la care, din postura de cumparator multumit, as mai adauga unul sau doua. Sigur, nu e foarte elaborat, sau complicat in vreun fel, dar e mai mult decat "corect", si de baut acum. Ce sa mai ceri la 10 lei?

PS: Tot la mici cumparaturi, in Carrefour (Braila), remarc disparitia cvasi-totala a vinurilor frantuzesti, stiti voi, din acelea importate chiar de retailer, dintre care unele erau foarte interesante. 

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nasul mi-a amintit de Beaujolais Nouveau de anul asta. Nu prea impresionant. Cand am gustat insa, era sa scap paharul din mana. O explozie de fruct si intr-adevar ceva lactat si poate aberez eu, dar si o senzatie usora de cerneala. Alcoolul e perfect integrat. Multumesc de sugestie, raportul pret/calitate e excelent.

George Mitea spunea...

Cu placere, nimic nu e mai satisfacator decat un vin ieftin care isi excedeaza pretul.