Carmenere Reserva Misiones de Rengo 2009
Coacaze scrie pe vinul acesta. Miros, gust, final. Coacaze si aproape doar asta. Pana si culoare este de coacaza.
Ah, miroase funky. Pielarie, tutun, un iz lactat si desigur coacaze. Gust? Coacaze, coacaze, coacaze coapte, iaurt cu coacaze, lichior de coacaze, cafea si vanilie. Uneori ti se pare ca ar fi si arome de pruna, dar...nu: e tot coacaza. Este greu, balsamic are corpolenta de sana cu...coacaze.
Finalul e de coacaze carnoase si e destul de persistent. Apar si note condimentate.
E tare: 14,5%, a facut 29 de lei la reducere, face vreo 35 in rest, in magazine specializate (in bauturi).
Chiar daca e un vin destul de corpolent, fructat, mirosul il trage inapoi. Sa fie asa tot, sau e o mica bacterie care lucreaza? O reactie ciudata la oxidare, poate? Nu stiu. Dar stiu sigur ca unora le va place. Mi s-a parut ca distanta intre Reserva si Cuvee-ul celor de la Misiones de Rengo e mare.
Apoi, este de genul parkerizat. Sunt sigur ca WA si WS i-au dat note mari.
81 pct. De la Dumnezeu mai mult, ca tot se dau bine pe langa el.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Asta-mi aduce aminte de Errazuriz-ul meu, oioioi
cam pe-acolo, Ciprian. Lemnul e mai bine integrat, totusi.
Magistre, cand iti mai tragi sufletul? Scrii cu o harnicie care descurajeaza si gazetarii cu norma intreaga. Stiu ca ai un angajator dat dracului de permisiv, si trufia de a fi cel mai... (productiv, inovativ, subtil, etc), dar in afara de astea care iti este secretul, ce te mana in lupta?
@Small brother: Imi este greu sa-ti raspund la ultima intrebare. Blogul a inceput ca un soi de proiect cultural, am vrut sa gust toate soiurile romanesti. Cumva, pe parcurs, toata chestiunea asta cu blogul, cu interactiunea, cu vinul in general, m-a capturat. S-a dezvoltat singura.
Din alt punct de vedere, nu trufia sau vreun complex mesianic ma anima. E plin internetul de egolatri. E doar un jurnal al unui hobby. Al vinului de la masa. Incerc, pe cat posibil, sa ma tin in afara subiectului.
Toate bune.
Trimiteți un comentariu