Renatus alb 2012 Alcovin Macin


Renatus 2012 este un vin care pus pe hartie ridica semne de intrebare. Nu se intampla des sa pui laolalta un semiaromat (sauvignon blanc), doua soiuri aromate inrudite- muscat ottonel si tamaioasa romaneasca (aka muscat blanc a petit grains) si un chardonnay baricat, adica tot un strugure cu potential aromatic bogat, ba chiar -in cazul de fata- "ranforsat" de tuse inerente vanilate. Sa fie si demisec.  

Dar...a iesit! Un nas amintind ba de componenta aromata- boaba de strugure, trandafiri, ierburi aromatice, ba de chardonnay- cu tuse de pepene galben si vanilie. In gust, plin, dar cu restul de zahar bine tinut sub control de aciditatea ridicata (si nu uitati ca vorbim de 2012 si nu de ultimul iesit), cu tuse de gutui, pepene galben si pere. Finalul este intens, usor tonic si picant, cu buna remanenta. 85 pct. 45-50 de lei in online.
L-am incercat in Delta la o plachie de crap. Am fost circumspect, gandindu-ma ca n-o sa faca fata, dar de la prima inghititura mi-am dat seama ca temerile au fost exagerate. Partea aromata, "leguminoasa",  a preperatului s-a mulat peste inflexiunile bogate ale vinului, iar aciditatea acestuia din urma a "taiat" prin carnea alba si grasunei jivine.  

0 comentarii: