Ca dei Frati Ronchedone Vino Rosso 2010 (Italia)


40% Marzemino, 40 sangiovese, 20 cabernet sauvignon, 14,5% alcool, produs de Ca dei Frati in localitatea Lugana, Lombardia, in nordul Italiei, 14 luni in baric.
Rosu-rubiniu intens, nas generos de fructe rosii si negre coapte, gem de prune, un usor iz afumat si tuse vegetale, ierboase. Gustul denota coacaze, mure, tuse prospete si acide moderate de impresii de ciocolata neagra si dulceata de nuca. Se dezvolta rotund, cald, cu taninuri nisipoase care se armonizeaza bine cu caracterul suculent, usor curgator al licorii. Finalul cu o remanenta respectabila aduce usoare note balsamice si condimentate.
Costa 94 lei pe site-ul importatorului (vinimondo), deci nu e ceva ce poate fi cumparat de la chioscul din colt, dar consider ca ii face. Este un vin foarte bun. 91 pct. 
O curiozitate este constituita de etichetarea ca demisec. Unele site-uri straine propun chiar 10 gr/l de zahar rezidual, ceea ce constituie o surpriza, deoarece profilul gustativ este de vin sec. Aciditatea insa este ridicata- 6g/l, si astfel s-ar explica oarecum iluzionismul papilar. 
Ar merge cu o friptura suculenta de vita- o bucata mai cu motz, un ribeye sau ceafa, straight, poate doar cu o reductie de balsamic. 

0 comentarii: