Nu ratati Sauvignon Blanc 2011 "Varietal" Misiones de Rengo (Chile)!

Am incercat in ultimul timp cateva vinuri ieftine si fapt care mi-a sporit satisfactia- bune!
Primul este editia 2011 a sauvignonului blanc Misiones de Rengo, din cea mai basic gama a lor, numita Varietal. Vine din Maule Valley, Chile si costa 18 lei in Metro.
It's a bomb! A fruit bomb! Un sauvignon pe steroizi in care toate fatetele sunt incordate la maxim. Culoare alb-galbuie cu reflexii verzui. Extrem de puternic aromatic cu note de guava, soc, ananas, si...da, este si ignobilul miros. Gustul este asemanator de direct, acid, cu fizz, cu impresii de limeta, ananas, grapefruit. Foarte curat. Final critric, dulceag, moderat de note ierboase. Alcoolul excelent integrat (13). 
Vin foarte fresh, curat, de baut acum, ca mai bun n-o sa se faca. Importat de Vinexpert.
82 pct. Dati fuga!

4 comentarii:

Dan spunea...

SB-ul de la ei e excelent de cativa ani incoace ...eu sunt fan. Imi mai aduc aminte de ei cand mai vad vreunul romanesc elogiat si "pretuit" la peste 30 de lei...
Cele de Misiones de Regno sunt de dat exemplu...sau de dat in cap, sa inteleaga si altii de pe la noi care se chinuie degeaba cu Sb-uri asemanatoare..:))

George Mitea spunea...

De acord, singura problema este actualitatea recoltelor. Trabuie sa fii atent, pentru ca altfel te poti trezi fericitul posesor al unui 2007, care- cu tot respectul pentru chilienii astia- nu mai are cum sa ofere satisfactie azi.

Marcel spunea...

Va recomand inca un vin al aceluiasi producator, vina mar reserva especial sauvignon blanc 2011. Mi s-a parut chiar special.

George Mitea spunea...

O sa radeti, dar zilele trecute ma tot codeam sa comand, atat misiones reserva, cat si noua versiune Vina Mar. Mi-am zis sa astept si Sauvignonul Sole(care trebuie sa apara azi-maine, nu?), spre comparatie.