Riesling 2009 Castel Starmina Vinarte


Riesling 2009 Castel Starmina Vinarte. Starmina, Mehedinti

Sec. 17 lei in hypermarketuri. Galben pai, stralucitor, cu reflexii verzui, nas floral, citric, mi-a sugerat o caisa necoapta si nitel amaruie. Gustul e plin, cu aciditate mare, vin de baut la masa, as zice, cu citrice si cu acel iz specific rieslingului Italian, discret si greu de descris. Finalul este decent cu note condimentate si minerale. Nu e deloc rau, dar nu stiu, poate soiul, poate interpretarea nu ma fac sa ma gandesc la reintalniri.

75 pct.

4 comentarii:

Berbecutio spunea...

Ce bun mi s-a parut mie acum vreun an! Insa cu fiecare degustare a mai pierdut cate un punct. Inca nu a ajuns la 75, dar nu e departe.La fel mi s-a intamplat cu Tamaioasa Romaneasca din aceeasi sursa. As mai mentiona ca pretul a fost foarte jos la cateva sortimente Vinarte, printre care si acesta, ultimele 2-3 luni: 10-12 lei.

George Mitea spunea...

Eu am cumparat acesta sticla la recomandasre altora si pentru "aplicatii" gastro, care pareau nimerite. Nu sunt fan al soiului, recunosc. Sincer, in aceeasi bani, mi se pare Recas face un riesling mai pe gustul meu.

Berbecutio spunea...

Rieslingul Schwaben Wein cred ca e cel mai bun raport calitate pret din tot ce-i pe piata. Cred ca la seria asta te referi..

George Mitea spunea...

Nu. La V. Exista si ceva riesling de Rhin prin el.