Romania pe 10 in topul zonelor viticole nedescoperite inca

Sa ne bucuram! Sa dam de baut! Ura, suntem pe locul zece intr-un top Wine Entusiast publicat pe 26 ianuarie!
Partea proasta ar fi ca mult in fata noastra sta Patagonia. Puteti sa ma acuzati de defetism, dar Texas, Idaho, Michigan, o insula din Noua Zeelanda si la final Romania?
Exista doua replici uzuale:
1. Cine a scris dom'le articolul asta? Uite, e-o tipa din America! De unde sa stie ea ce vin se face la Pocreaca! sau
2. Suntem vraiste! Vai de noi, vine sfarsitul lumii! 2012!

Oricum, cineva mi-ar putea replica ca acum 5 ani nu eram nici macar pe 10, nu eram nici macar luati in calcul. Cred ca ar avea dreptate. Eu zic sa luam micile noastre infiltrari in lumea vinului ca pe un semn incurajator. Sper sa nu ne oprim aici, ca de fiecare data.

6 comentarii:

Anonim spunea...

corect, e incurajator. partea proasta e ca celelalte sunt regiuni/state(care fac dintr-un stat federal) nu tari propriu zise
dar, ma rog, e buna si infiltrarea asta

George Mitea spunea...

Asa e. Romania e singura tara de acolo, restul sunt regiuni pur-sange. Ceva imi spune ca actiunile astea de marketing intreprinse de asociatii de producatori dau roade.

Anonim spunea...

sper sa continue actiunile pana cand raidurile astea devin aparitii in toata regula

George Mitea spunea...

Mda, poti sa ai cel mai bun vin din lume(nu-l avem, dar vorbim generic aici) dar daca nu ajunge sa fie evaluat de Decanter, WS, WA sau WE nu exista pentru lumea mare. Poti sa iei 24 de medalii de bronz, argint si aur ici-colo, la consursuri mai mari sau mai mici, in ziua de azi din pacate, 93 de pct parker conteaza mult mai mult decat o mare medalie de aur la Bruxelles sau aiurea. Nu ca sindrofiile astea anuale ar fi vreun etalon absolut, dar orisicat.

Anonim spunea...

exact, trebuie lobat nea' parker

George Mitea spunea...

pai cum, rau- rau, da' mai rau fara rau:)