Castel Hinog Feteasca Neagra 2007: ieftin si bun! Well, sort of...

Edit 16.11.2010: o a doua sticla cumparata din Metro mi-a confirmat unele temeri. Probabil alt lot, alt vin. Trivial, cu miros greu, urat. Spun asta de la inceput, ca sa nu-mi scoateti ochii dupa.
Acest vin este unul dintre motivele pentru care concursurile, in masura in care sunt oneste, pot scoate la lumina mici geme. Nici prin gand nu mi-ar fi trecut sa-l cumpar daca n-as fi observat ca a primit distinctia "best in class vin rosu demisec" la recentele Premii de Excelenta Vinul.ro.
O sticla de feteasca neagra de Murfatlar, produsa de Vinex, costa fabuloasa suma de 8 lei (Selgros). Asadar, Chateauneuf stai linistit! Asta nu te concureaza!
Asteptarile de la un producator nu prea renumit, care propune un vin la un asemenea pret sunt mici, dar revelatia cu atat mai mare. Culoare rosu-purpuriu, cu indicii de cires. Nasul nu este cel mai minunat, lemnul si ceva fructe dulci, dar gustul uimeste prin corpolenta, aromele clasice de pruna uscata, fructe rosii de padure, visina, menta, pana la finalul lung de visina coapta si condiment. E de dulce, easy-drinking, dar la pretul asta e foarte bun. Asta daca prindeti o sticla fara defect (in evaluarea de feteasca neagra cei de la Vinul.ro au dat peste una defecta).
Montepulciano- Casa Demonte, de azi ai un rival! Costa la fel, e din Cernavoda, si e un soi romanesc.
80 pct, jos palaria!(daca luam in calcul pretul, daca nu-l luam: 76 pct)

6 comentarii:

Zoli spunea...

Am o prejudecată :)
nu cumpăr vin sub 10lei, rar şi sub 20 lei. Consider că nu se poate crea un vin corect aşa de ieftin...
Poate mă înşel...

George Mitea spunea...

Eu cred ca se poate. Am gustat cateva vinuri de 2-3 euro in Spania care se puteau bea, cu succes, as zice:)
Sigur ca e un principiu sanatos, dar nu universal: exista si vinuri "sub" care ar putea sa coste "peste", dar si vinuri de "peste" care au un gust de "sub".

daniel spunea...

Oare cum se serveste un astfel de vin?
Chiar vreau sa-l incerc .

George Mitea spunea...

Daniel, cred ca feteasca neagra merge cu fripturile, gratarul, tochiturile, de porc, vita sau vanat. Adica cam ce mananca romanul de obicei.

daniel spunea...

Nu ma ghindeam la ce fel de mincare ci la modul cum poate fii servit un astfel de vin ,
baut imediat dupa deschidere sau lasat sa respire...etc ?
Multumesc

George Mitea spunea...

Ah, nu cred ca e nevoie de cine stie ce pregatire. Poti sa-l lasi sa respire in sticla vreo 10 minute dupa deschidere, dar nu-i musai. Nu-i un vin atat de pretentios. Dupa ce-l gusti, pote ne impartasesti impresiile.