Ou, ză lăv! San Valentin 2008 Torres Spania

Avem o sticla de vin care se numeste San Valentin si, de parca n-ar fi fost destul de elocvent, un eros alb, din plastic, cu arcul incordat, gata de atac, atarna de gatul sticlei. Nu prea e genul de vin pe care sa-l bei cu un amic la o discutie despre fotbal, masini si...altele.
E un vin alb, sec (mai degraba demi), alcoolizat moderat(11%), pentru ca nu-i asa, dupa cina de "valentine's day" nu vrem sa ne ducem direct la culcare. Soiul este catalan, numit parellada, si da, judecand dupa aceasta ipostaza, este un vinisor aromat si linistit.
Culoarea e galbena, putin intensa. Nasul e delicat, cu para, mar, indicii vegetal-florale, de tipul rozmarinului, a florilor albe si petale de trandafir (cum altfel). In gust piersica, fructele exotice, marul si pepenele galben fac legea, alaturi de clare note citrice.
Finalul, dominat de un rest de zahar, aduce o combinatie interesanta de boaba de strugure, mar galben si pulpa de grapefruit copt. Aciditatea e buna, nu extraordinara, dar, din nou, n-am vrea ca stomacul sa dea semne de viata tocmai in timpul idilicei celebrari a amorului, de sorginte holywoodiana. Unde mai pui ca desigur cina trebuie sa fie frugala, cu bucate delicate, chestii "traditionale" gen biban de mare, aperitive cu anghinare, crabi, homari si caracatite. Ok, chestii traditionale in Catalunia...
O parte importanta din impresia buna pe care o lasa este pretul de 19 lei la importator (Cramele Halewood).
Nu-i rau. 79 pct.

PS: Cata dragalasenie mi-a insuflat aceasta sticla de vin spaniol...Pasarelele canta, o sansoneta pe fundal....Ou, za lov...