Sfântul V de la Vendetta si Vouvray

Acesta e tipul care a scris benzile desenate (pardon! comic books) V de la Vendetta.
Alan Moore
 De ilustrat- le-a ilustrat acest tip
David Lloyd
 si de fapt, el e responsabil pentru 
pe care ati vazut-o ulterior, in filmul omonim, produs de fratii Wachowski


Si de multe ori la televizor purtata de diversi 



Masca se numeste Guy Fawkes Mask, dupa numele unui personaj real, care pe 5 noiembrie 1605, alaturi de alti conspiratori, a vrut sa arunce in aer cladirea parlamentului din Londra, in care se gaseau Regele si lorzii si toti demnitarii. N-a mers conform planului, dar intentia conteaza, zice-se.

 Oricum, V de la Vendetta are aceeasi legatura cu ziua de azi precum o are si acest tip

Sf Valentin ortodox se sarbatoreste pe 30 iulie si nu are legatura cu Sf. Valentine- protectorul indragostitilor, care e un sfant catolic care, de altfel, din 1969, si-a pierdut locul din calendar, din pricini ecleziastice. Al nostru a vindecat niste cetateni in Roma antica si asta nu le-a placut altor indivizi. Valentinul catolic a cununat niste indragostiti, tot pe vremea romanilor, chestiune care a suparat pe cineva si cam atat despre acest Valentin.

Asta nu inseamna ca azi nu trebuie sa ne gandim la jumatatile noastre si sa nu le cumparam traditionala cutie cu bomboane in forma de inimioara.
Dar parerea mea sincera este ca mai bine incercati cu un V de la Vouvray, pe partea dulce a problemei, adica moelleux. De exemplu acesta, un vin glorios!
Adevarul e ca la asa vin, orice zi ar putea fi Valentine's Day. 

2 comentarii:

Dan spunea...

Inca o mica precizare: Sfanta Mucenita Valentina a fost acum cateva zile, pe 10 februarie...:D

George Mitea spunea...

Da-mi voie sa fac o precizare la precizarea ta. Exita mai multi valentini, dupa cum urmeaza: "In Calendarul Ortodox, pe langa Sfantul Ierarh Mucenic Valentin, praznuit pe 30 iulie, intalnim mai multi mucenici care au purtat acest nume: Sfintii Mucenici Marcu, Sotirih si Valentin - 24 octombrie, Sfanta Mucenita Valentina - 10 februarie, Sfantul Mucenic Valentin - 16 februarie; Sfantul Mucenic Valentin - 24 aprilie, Sfantul Valentin Preotul - 06 iulie, Sfanta Mucenita Valentina - 18 iulie.
" http://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfantul-valentin-ortodoxiei-123499.html