Cuvee Uberland 2011 Cramele Recas

Cupajul de cabernet si merlot are o culoare rosie-rubinie intensa, cu lacrimi de liceana parasita (nu chiar atat de dese si nu foarte amare ca maine-poimaine e sambata si se merge  in club). 
Vinul se poate bea imediat dupa deschidere, dar va fi compact si mai putin expresiv. Dupa doua ore de aerat, apare un nas obraznic de negrilica, stafide, o adiere de scortisoara. Gustul este dens, serios, cu o structura tanica care te invaluie ca-n matrix. Fructul aminteste de visine si afine. 
Finalul este vinos si sec, provocator de salivatie.  Daca aveti rabdare sa stiti ca dupa cinci ore apar tuse de tabac in nas iar finalul se rotunjeste cu impresii dulcege de curmale, desi o usoara astringenta, ca de miez de nuca, nu dispare. Mi-a lasat o impresie foarte buna. Un vin vertical, monolitic. 92 pct.
Bineinteles ca nu poti scrie despre Uberland fara sa amintesti ca metoda de producere e mai cu motz, a la Valpolicella, presupunand struguri deshidratati, culesi tarziu- de unde si indicatia DOC-CT, dar si nivelul de alcool foarte ridicat-15%!- care, apropos, e bine ascuns printre faldurile opulente ale licorii. 
Costa in jur de 100 de lei (vezi aici sau aici).
PS. Ce ziceam in martie 2012: "Cuvee Uberland 2011. In acest stadiu e greu de descris cu plurivalenta aromatica. E compact, pe fruct, acid si destul de taninos, fara a-i lipsi chiar atat de tanar fiind- echilibrul interior. Si tocmai de aceea consider ca e un baiat de mare viitor. 90-92."  Se vede treaba ca lucrurile au mers conform planului.0 comentarii: