Glorioso Crianza Bodega Palacio 1985 & 1986

Am incercat aceste vinuri in doua seri consecutive. Sunt DO Rioja, crianza (12 luni in baric), tempranillo, 12% alcool, de la o crama fondata in 1894.

1985 este un vin cu tuse de maturitate evidente, atat vizual prin nuantele mahon, cat si aromatic. Se disting tuse de caramel, tutun, marochin, conserva de porumb. In gust isi face intrarea usor, dar nu-i ia mult sa invaluie palatinul cu tonurile sale glicerinoase de dulceturi, aducand impresii picante, aromatice pe final. E un vin care n-o sa se faca mai bun de atat, ca sa ma exprim alambicat.

1986 a lasat impresii mult mai vivante. Culoare rubinie, cu usoare tuse cires. Olfactiv aduce a porumb, legume, tutun, iar gustul se remarca printr-un melanj racoritor si suplu, fructat, de cirese si rodi si ceva herbal pe final ori mai degraba o senzatie de lemn parfumat. Foarte agreabil si degraba varsatoriu...pe gat. Remarcabila capacitatea de invechire a acestei crianza, avand in vedere ca Bodega Palacio nu produce vinuri foarte scumpe, din nou...alambicat vorbind. :)

De gasit pe vinescu.ro

0 comentarii: