For a few Penny more: un vin de 88 puncte Wine Enthusiast si 10,5 lei!

Trec in fiecare zi pe langa un magazin Penny. Cunosc o gramada de oameni care-si fac cumparaturile acolo si nu-i inteleg:) 
Intr-o zi, rutina a fost decalata cu zece minute. Ce sa fac in cele zece minute? Hai sa intru la Penny, ca-i mai cald decat afara. Ma indrept fara entuziasm spre raionul de vinuri, daca-i pot spune asa. Si vad niste vinuri de la Senator. Sincer sa fiu, in Real sunt aceleasi vinuri de cand a aparut producatorul vrancean pe piata. Asa ca mare mi-a fost mirarea sa vad o Sarba 2011 Monser IG Husi, care pe langa noutate mai e si sec (cea veche era demidulce). 10 lei si 49 de bani. Stiind de ratingurile stiintifico-fantastice date de revista americana Wine Enthusiast pentru niste vinuri romanesti din liga mica, si mai ales stiind ca in America costa 10 dolari, mi-a zis "tulai doamne, pe langa 88 puncte mai e si chilipir curat". Evident dramatizez un pic. Cum in ziua respectiva urma sa gatim niste midii, am zis ca ies si ieftin cu vinul de gatit. 
Ei, sa stiti ca se poate bea, imi inchipui chiar cu succes, are in nas aroma specifica de trandafiri si ceva amintind de o piersica necoapta. Mirosul nu are intensitatea pe care o asteptam, dar asta nu-i de rau. In gust paternitatea rieslingului e clara, e neutral, bine acidulat, usor amarui (sigur, pot sa zic precum recenzorul de la WE ca e vorba de mineralitate, pietre ude, alea alea). Nu mi-am dat seama daca are postgust, dar daca ar avea ar fi amarui:) 
E un vin de consum,ok, nimic de zis, cu atat mai recomandabil la pretul lui, dar de unde vin eu asemenea licori stau prin jurul a 75 cu bataie spre 80, in niciun caz 88, care e pentru treburi care au complexitate. In axiologia mea e de 75 pct.

3 comentarii:

Dan spunea...

Este ca daca nu citeai "scorurile" de la WE nu ai fi fost asa curios cum arata acest vin de 88 de puncte? :)

George Mitea spunea...

Pai daca nu citeam n-as fi stiut ca e de 88 de puncte, in primul rand:)

Dan spunea...

Corect, un truism bine identificat.:)