Sa fiu etic: Ethic Wine e tare! Bonus: Ca' Dei Frati Ronchedone 2009 (Italia)

Intr-o zi, acum vreo doua saptamani, am purces impreuna cu cativa prieteni la magazinul Ethic Wine, unde (aparent) se desfasura o degustare ad-hoc cu public multinational.  Am zis bine, decat sa murim de claustrofobie in Centrul Vechi, mai degraba schimbam doua vorbe la un pahar intr-un magazin prietenos.
Dar lucrurile n-au mers conform planului. In primul rand degustarea s-a transformat intr-un chef in toata regula. Si in al doilea rand era un soi de open-bar, paradis al iubitorului de vin.  Bogdan Sandu a fost ca un djin din povestea lampii fermecate. Adica doreai si primeai! Si la un moment dat ne-am dorit un Billecart Salmon! Nu-i de joaca, va conjur!
Amu', nu stiu daca face asta des, dar daca o face cred ca joaca un rol important in amintirile placute ale oamenilor care-i calca pragul cu aceste voioase ocazii, dar se si joaca cu un situatiile financiare ale societatii. Treaba lui:) Din partea mea, un singur cuvant: Aferim!

Iata mai jos unul dintre vinurile care ne-au incantat in respectiva seara.
Ca' Dei Frati  Ronchedone 2009 e un Benaco Bresciano IGT (ne zice google, ca pe sticla mi-a fost imposibil sa gasesc indicatia geografica). E un marzemino, sangiovese si 10% cabernet. In nas aduce a prune proaspete, melanj de fructe de padure, aceto balsamico si nuante minerale, de cremene. Gustul denota note de afine, coaja de para tamaioasa, amestec de ierburi provensale si un final interesant de miez de nuca si gem de afine. Tanului e din cel fin, aciditatea e minunata, baricul (14 luni) integrat maiastru, iar impreuna cu nivelul respectabil de alcool (14,5%) iti da senzatia ca totul se asambleaza intr-un rezultat delicios, dar gourmet si echilibrat. 91 pct. 103 lei la fata locului. Vinul serii pentru mine.

PS: Ethic Wine, Banu Antonache 55, Piata Floreasca, Bucuresti, office@ethicwine.ro. Va spun cu mana pe inima ca selectia e foarte buna si preturile moderate fata de dementa unor certe magazine de profil din Bucuresti.


0 comentarii: