Vinul.ro nr. 55

Primul material din nr. 55 care trebuie citit e articolul orchestrat de Valentin Cealafau, numit "Criza economica a adus in discutie termenul valoare", si care a format in mare parte din opiniile specialistilor straini invitati la Premiile Vinul.ro, despre starea actuala a industriei dar si despre mijloacele moderne de comunicare. Daca ati ajuns cu cititul pana aici inseamna ca le folositi si dvs., nu?  Va recomand acest articol, in mod special. Cred ca toata lumea poate gasi ceva interesant in opiniile unor oameni "debransati" de la metehnele romanesti si prejudecatile care ne macina. 
Cezar Ioan ne vorbeste despre vin ca despre alegerea noii generatii. Sigur, si tinerii corporatisti trebuie sa bea ceva, dar nu cred ca o ditamai industria  poate fi sustinuta doar de ei. De aceea, are dreptate cand spune ca horecarii trebuie sa dea dovada de ceva mai mult curaj.
Aflam despre diverse lansari, de la Villa Vinea, Murfatlar, Serve, Halewood, Vinarte, Budureasca, Davino, La Sapata, Viu Manent.
Interesante sunt si vizitele in R. Moldova si pe Muntele Negru, unde inca un Cuvee Alexandru si-a gasit sfarsitul.  Opinii despre Vintest, unde titulatura  "un pic mai bine" spune tot. Avem cateva portrete: Georgel Costache de la Vincon, Casa Tesseron (interesantul serial al lui Cezar Filip despre cognac continua). Chestiuni gustoase ne prezinta Eduard Jakab, Augustin Paraschiv si Marian Timofti.
Recomandarile mele din acest numar "e doar una" : un Chenas Quartz, de la Domaine Piron-Lameloise, vin de  11,5 euro si peste 90 de pct.

0 comentarii: