Rose Terra Romana 2010


Cu acest vin va spun "bine v-am gasit in noul an!". E un rose obtinut pare-se din feteasca neagra si cabernet. Asadar un rose tehnologic, adica obtinut din struguri rosii. Am spus pare-se deoarece nu se indica nimic legat de struguri pe contraeticheta. Nu-i obligatoriu, daca va
intrebati, si dupa vorba unui director de vanzari de la un alt producator, nici indicat. Romanul nu se impaca bine cu amestecurile, stiti si voi asta, fara indoiala. Ii convine mai mult ignoranta, adica daca nu scrie ca-i cupaj, nici el nu intreaba, ci il bea fara rezerve. Nu ca ar fi ceva in neregula cu cupajele, dimpotriva.
Rose-ul Terra Romana are o culoare rose putin intensa, un nas citric, de grapefruit, coaja de lamaie, vata de zahar, trandafiri, si ceva ce a ajuns sa nici nu mai fie spus in cazul roseurilor moderne: un usor iz de lac de unghii. Gustul e simplu de inteles, cu aciditate buna, fara a fi exagerata si aduce a suc de grapefruit (fara amareala caracteristica), visina, capsuna. Finalul citric, de lamaie si visina este destul de persistent. Alcoolul e bine integrat.

Pret: de la 35 lei in sus. 82 pct. Unul dintre roseurile romanesti de top. Nici prea-prea, nici foarte foarte, c-asa-i roseul, dar un vin pe care il puteti comanda fara regrete.


0 comentarii: