10 lucruri care ma enerveaza de 1 decembrie


10 lucruri care ma enerveaza de 1 decembrie:
1. Costumele populare. Toata lumea, inclusiv "pornetele" (le stiti, sunt "asistentele" de la diverse emisiuni de divertisment) se imbraca in costum popular. De ce?
2. Muzica populara. Toti artistii, cantaretii, lautarii, orice posesor de costum popular capabil de onomatopee, etc. sunt scosi de la naftalina si aruncati pe sticla. Pe mine- traitor printre blocuri gri, fiu de cetatean (locuitor al cetatii, adica)- muzica populara nu numai ca nu-mi place, dar mai rau!, nu ma reprezinta. Muzica populara noua (care a devenit in vremea comunistilor un gen muzical, nu folclor sau alte lucruri cu iz autentic) imi evoca vechiul Tezaur Folcloric interminabil, dar si Cantarea Romaniei (si copilul blond, acum om mare, zicea: "Tovaaarase Nicolae Ceausescu...").
3. Fasolea cu ciolan(si variantele mai saracacioase: fasolea cu carnati sau fasolea cu afumatura, adica kaiser). De unde pana unde aceasta gustoasa, dar ignobila mancare a ajuns simbolul culinar al Romaniei? Va spun eu: e tot o mancare de cantina comunista, mancare de santier, de saracie.
4. Ca armata romana nu da dovada de imaginatie. Ei, acuma armata nu-i cel mai propice domeniu pentru exprimarea imaginatie, dar orisicat, daca s-a uitat cineva la parada frantuzeasca de 14 iulie, fiecare arma are uniforme de parada spectaculoase, sa amintesc doar trupele de geniu, care sunt reprezentate de niste colosi cu barba lunga, ciocane si sorturi de piele, ca sa nu mai vorbim de legionari. La noi, in afara regimentului de garda, toti par la fel...
5. Ca jumatate din populatia tarii nu stie ce se sarbatoreste azi
6. Ca multi dintre noi nu dovedim a doua strofa din imnul national.
7. Ca vreau sa beau un vin romanesc din vita de vie pur romaneasca, care sa ma umple de mandrie nationala, si-mi dau seama privind raftul din supermarket ca n-am sanse de reusita.
8. Ca ne batem cu caramida in piept de patrioti ce suntem, dar pana si caramida aia e prost facuta.
9. Ca patriotismul s-a "vadimizat", adica este, de fapt, xenofobie si antisemitism.
10. Ca avem o tara trista, plina de umor, sau vorba unui amic: o tara tampita, plina de destepti.
etc, etc

0 comentarii: